Csak Juhásznak sikerült

Az egyéni versenyszámok selejtezőjének első fordulójában érdekelt magyar játékosok közül csak Juhász Patrik jutott tovább a budapesti World Tour-verseny nyitó napján.

A hazai World Tour-verseny egyik nagy előnye, hogy több olyan magyar játékos is elindulhat rajta, akinek hasonló külföldi viadalon erre nincs lehetősége. Ez persze magában hordozza a korai búcsú lehetőségét, amire a keddi nyitó napon bőven láthattunk példát.

A férfi egyéni selejtező első fordulójában asztalhoz lépő nyolc magyar játékosból csak egy, Juhász Patrik jutott tovább.

Jó mérkőzés volt ez kezdetnek, sikerült magas szintű játékot mutatnom – értékelt Juhász Patrik az osztrák Andreas Levenko elleni könnyed győzelem után. – Évekkel ezelőtt már játszottunk egymás ellen, akkor vesztettem, bár végig szoros volt az a találkozó. Ma nagyon rákoncentráltunk a taktikai elemekre az edzőmmel, egyetlen ponttal sem akartam megajándékozni az ellenfelem. Ez volt a siker kulcsa. Összességében elégedett vagyok, de már a következő fordulón jár az eszem.”

Kramarics Gergőt a 40. életévét taposó spanyol Carlos Machado búcsúztatta, a tavaly óta magyarként versenyző Lu Kaiyangot pedig szintén öt szettben a török Ibrahim Gündüz.

Lakatos Tamás útjába egy 18 éves játékost sodort a szél helyett a sorsolás, szerencsésnek azonban nem volt mondható, ugyanis a szerb Dimitrije Levajac bombaformában kezdte az évet, nagyban neki köszönhetően szerzett olimpiai kvótát a szerb válogatott – Madarász Dórához hasonlóan az ITTF-nél őt is jelölték a Január legjobbja címre. Nos, Levajac most sem ismert kegyelmet, és sima mérkőzésen ejtette ki válogatott játékosunkat.

„Kifejezetten jól játszottam, nem adtam rá lehetőséget, hogy Lakatos könnyű pontokat szerezzen ellenem – mondta elégedetten a szemüveges szerb. – Az olimpiai kvalifikáció óta sokkal nyugodtabbnak érzem magam, valamint magabiztosabban is játszom. Az ellenfeleim valószínűleg hallottak rólam, így lehet, némileg tartanak tőlem, hiszen nem ismerik a játékomat.”

Négy fiatalunknak francia ellenfél állta útját. Nagy Norbertnek nem adott esélyt Alexandre Cassin, Both Olivér és Kishegyi Ákos viszont nyert két játszmát Bastien Rembert, illetve Léo De Nodrest ellen. Még közelebb volt a továbbjutáshoz András Csaba, aki döntő szett 13:11-re maradt alul Stéphane Ouaiche-sel szemben.

A nők esetében még annyi jóról sem számolhatunk be, mint a férfiaknál, ugyanis a nyitó körben szereplő mind a hat játékosunk kiesett. A mieink összesen négy játszmát nyertek, ebből kettő Hartbrich Leonie nevéhez fűződik, aki a török Özge Yilmaztól kapott ki 2:0-s szettelőnyről. Nagyváradi Mercédesz a kellemetlen stílusú Amelie Soljától, Bálint Bernadett pedig a francia Audrey Zariftól csent el egy játszmát. Fehér Orsolya, Imre Leila és Horváth Lilla nem tudta elkerülni a 4:0-s vereséget.

Női egyesben már csak Pergel Szandra és a kiemelt Madarász Dóra van versenyben a magyarok közül.

Az esemény hivatalos képei az alábbi linkre kattintva tölthetők le:

http://j.mp/WT2020PIC