Csirkemell ananászraguval – Egészségséf

Ez is egy gyors, egyszerű étel azoknak, akik kedvelik a húst édes mártásokkal, ragukkal. Csirke vagy pulykamellből is el lehet készíteni, de magát a ragut sült kacsához is adhatjuk.

Hozzávalók:

–       ½ kg filézett csirkemell

–       1 doboz ananász konzerv

–       1 evőkanál méz

–       ½ evőkanál étkezési keményítő

–       2 dl főzőtejszín

–       5 dkg vaj

Csirkemell ananászraguval - Egészségséf

A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd kevés zsiradékon megsütjük. Nem kell neki sok idő, kicsit sózzuk meg. Tegyük félre. A vajat olvasszuk fel, majd tegyük rá a lecsepegtetett ananászt. Adjuk hozzá a mézet, és kicsit forraljuk össze. Öntsük rá az ananász levének kb. a felét, fedjük le, és pároljuk kb. 10 percig. Ezután szórjuk rá az étkezési keményítőt, keverjük el, hogy ne legyen csomós, majd adjuk hozzá a tejszínt. Jól forraljuk össze. Rizzsel és a csirkemellel tálaljuk.

Tipp! Az ananász nagyon finom a gyömbérrel, ha valaki szereti, akkor tegyen hozzá ½ kávéskanálnyi őrölt gyömbért.

Jó tudni! Elkészíthetjük friss ananászból is. Ebben az esetben dupla adag mézet használjuk, és vízzel pároljuk. Vagy maradhat a normál mennyiségű méz, és használhatunk ananászlevet is.

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Ananász konzerv

Vaj

Főzőtejszín

Méz

Energia

114 kcal

88 kcal

746 kcal

120 kcal

304 kcal

Fehérje

21,2 g

0,4 g

0,4 g

3,2 g

0,3 g

Zsír

2,6 g

0,2 g

80 g

10 g

0 g

Szénhidrát

0 g

20,2 g

0,5 g

43 g

82,4 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS