Ha már otthon vagyunk egy picit az olasz tészták elkészítésében, nem okoz gondot, újabb és újabb variációkat elkészíteni. A különböző tésztaféléket (spagetti, lasagne, penne, farfalle) gyakorlatilag bármilyen szósszal, öntettel kombinálhatjuk. Így tettem most is.
Hozzávalók:

Az alapok hasonlóak, mint amikor a hagyományos lasagnat készítjük. Elsőként a tejszínes csirHa már otthon vagyunk egy picit az olasz tészták elkészítésében, nem okoz gondot, újabb és újabb variációkat elkészíteni. A különböző tésztaféléket (spagetti, lasagne, penne, farfalle) gyakorlatilag bármilyen szósszal, öntettel kombinálhatjuk. Így tettem most is.
keragut főzzük meg. A bacon szalonnát megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a gombát. Ezt puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oreganot és fokhagyma granulátumot ízlés szerint. Felöntjük a tejszínnel és még annyi tejet adunk hozzá, hogy jó szaftos legyen. Összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne nagyon sűrűsödjön be. Közben elkészítjük a besamelt, ami a legalsó és a felső réteg lesz. 3 evőkanál vajat megolvasztunk, megszórjuk 3 evőkanál liszttel, majd lassan adagolva felöntjük tejjel, amíg kellő sűrűségű nem lesz. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Amikor mindkét szósz kész, elkezdjük rétegezni. Alulra besamel, rá a lasagna lapok, majd a csirkés ragu, rá a lapok, ragu, lapok. Ezt addig tesszük, amíg el nem fogy a ragu. A tetejére jön a besamel másik fel. Lefedjük fóliával és 45 percig állni hagyjuk. 200 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, megszórjuk a sajttal és visszatesszük 5 percig.
Tipp! Ha a rétegek közé teszünk reszelt sajtot, még finomabb lesz. Fontos, hogy a besamel és a ragu forró legyen, hiszen a tésztát nem főzzük ki, ezeknek a melegében, gőzében fog megpuhulni.
Jó tudni! Tejszínből 10 %-os változatot használunk. Lasagna tésztából is kapható szénhidrát csökkentett, csakúgy, mint lisztből, illetve sajtból, tejből light. Akinek figyelnie kell erre, megteheti, nem kell lemondania erről az ételről sem.
Tápérték (100 g)
| Csirkemell | Durumtészta száraz | Főzőtejszín | Liszt | Vaj | Tej 1,5 %-os | |
| Energia | 114 kcal | 355 kcal | 120 kcal | 339 kcal | 746 kcal | 44 kcal | 
| Fehérje | 21,2 g | 12,5 g | 3,2 g | 14 g | 0,4 g | 3,0 g | 
| Zsír | 2 g | 1,4 g | 10 g | 2 g | 80 g | 1,5 g | 
| Szénhidrát | 0 g | 73 g | 4,3 g | 73 g | 0,5 g | 4,7g | 

 
			 
			