Míg a hölgyek elsősorban a csokoládé boldogsághormon-termelő tulajdonságát tartják az isteni étek legfontosabb tulajdonságának, addig a férfiak inkább a szellemi és fizikai teljesítőképességre gyakorolt kedvező hatása miatt részesítik előnyben az aztékok kedvenc eledelét. A gyengébbik nem képviselői közül többen kedvelik a marcipános, az epres, a mentolos és a müzlis csokoládét, az erősebb nem tagjai közül viszont többen kóstolnak bele egy-egy mogyorós, alkoholos vagy kókuszos ízesítésű csokoládéba – derül ki a Magyar Édességgyártók Szövetsége által készített felmérésből, mely a magyar lakosság édességfogyasztási szokásait vizsgálta.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.