Csoportgyőztesként a nyolcban

A magyar leányválogatott az összes csoportmérkőzését megnyerte az Asztanában zajló U18-as 3×3-as kosárlabda-világbajnokságon, így hibátlan teljesítménnyel jutott a nyolc közé.

Lakner Gábor A magyar leányválogatott pénteken ott folytatta, ahol szerdán abbahagyta az Asztanában zajló U18-as 3×3-as világbajnokságon. A nyitónapon aratott két fölényes győzelem után két újabb sikert könyvelhetett el a Gereben Lívia, Kányási Veronika, Mérész Beatrix, Török Ágnes összetételű csapat, így hibátlan teljesítménnyel, csoportelsőként lépett a nyolc közé.

3x3 Asztana magyar-venezueali

Venezuelát is állva hagyta a magyar válogatott  •  Forrás: FIBA

Pénteken az első mérkőzés ígérkezett nehezebbnek, hiszen a cseh válogatott a mieinkhez hasonlóan mindkét mérkőzését megnyerte szerdán. Ahhoz képest fölényesen győzött Földi Attila együttese, amely kreatívan támadott, és ami még fontosabb: határozottan védekezett. A lányok már tizenegy ponttal is vezettek (15-4), a cseheknek a hajrában már csak az eredmény kozmetikázására futotta. Válogatottunk 15-7-re győzött, s meg is nyerte a csoportját.

A sereghajtó Venezuela elleni mérkőzést azért le kellett játszani, s azt szintén könnyedén nyerte meg a magyar csapat. Az ellenfél 3-3-ig meglepően jól tartott magát, aztán több, szemet gyönyörködtető akciót vezetve, zsinórban hét pontot szereztek a lányok. A venezuelaiak nem bírták tartani a lépést a jóval képzettebb magyar együttessel, amely 19-6-ra nyert.

A második helyért nagy csatát vívott a cseh és az izraeli válogatott, végül 16-15-re a csehek bizonyultak jobbnak, így a magyarok mögött továbbléptek a nyolc közé. A helyosztókat vasárnap rendezik; a magyarok közül szombaton ismét a még csoportküzdelmeket vívó fiúké lesz a főszerep Asztanában.

A lányok a negyeddöntőben a D csoport második helyezettjével játszanak, az ellenfél kilétére szombaton derül fény. Új-Zéland és Spanyolország két-két győzelemmel kezdett, őket Törökország követi egy sikerrel, vélhetően ebből a hármasból kerül valaki a magyar válogatott útjába.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS