Dupla duplák napja

Az utánpótlás szempontjából teljes magyar diadalmenetet hozott a brandenburgi maratoni kajak-kenu világbajnokság szombati napja: Varga Ádám Erdőssy Csaba előtt nyert a fiú ifjúsági kajakosok között, míg a Korsós Zsófia, Nagy Viktória Fruzsina a Bánki Lilla, Rekop Csenge Virág kettőst előzte meg az ifjúsági leány párosoknál K–2-ben.

reb Pénteken már szinte el is dőlt, a korosztályos magyar kajak-kenu válogatottnál nem lesz jobb a brandenburgi maratoni világbajnokságon: az utánpótlás-korosztályokban tíz számot rendeznek, és a pénteken lebonyolított hatból ötször is magyar versenyző tiszteletére csendült fel a himnusz.

varga_erdossy

Varga Ádám (balra) és Erdőssy Csaba elosztották kettős győzelmet aratott  •  Fotó: Borsodi Géza

A szombat már elsősorban a felnőttekről szól a németországi világversenyen, ám két korosztályos futammal indult a nap: a fiú ifjúsági kajakosok egyéni és ugyanazon szakág és korosztály leány párosainak a versenyével.

Ha pedig magyarok a vízen, akkor piros-fehér-zöld érmek a célban.

A fiú ifjúságiak között Varga Ádám és Erdőssy Csaba „lesimázta” a viadalt. A két magyar kéz a kézben haladt a 22,6 km-es táv jelentős részében, a végén pedig Varga volt erősebb, így nagyjából öt másodperc előnnyel megszerezte az aranyérmet. A magyarok fölényére jellemző, hogy a harmadikként záró argentin Augustin Rodriguez ötven (!) másodpercet kapott a győztestől.

A lánypárosok versenye még kevesebb izgalmat hozott, hiszen egyértelmű volt, melyik náció tagjai állhatnak a dobogó legfelső fokára. A Korsós Zsófia, Nagy Viktória Fruzsina kettős bő fél percet adott a hozzájuk legközelebb lévő üldözőnek – a Bánki Lilla, Rekop Csenge Virág duónak, így ismét magyar nyakba került az arany- és ezüstérem is.

Vasárnap zárul a vb, délelőtt az ifjúsági fiú kajak- és kenupárosok szállnak vízre.

Korábbi anyagaink: előzetes, 1. napi tudósítás

MARATONI KAJAK-KENU VILÁGBAJNOKSÁG, BRANDENBURG (NÉMETORSZÁG)
Ifjúsági. Fiú K–1 (22,6 km). 1. VARGA ÁDÁM 1:43:15,8, 2. Erdőssy Csaba 1:43:20,6, 3. Augustin Rodriguez (Argentna) 144:06,8. Ifjúsági leány K–2 (19 km). 1. KORSÓS ZSÓFIA, NAGY VIKTÓRIA FRUZSINA 1:29:59,3, 2. Bánki Lilla, Rekop Csenge Virág 1:30:34,8, 3. Eliška Batlachova, Ludmila Koterova (Csehország) 1:32:26,5

 

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS