Ecetes kukorica – Egészségséf

Nyár végén, ősszel érnek a savanyúságnak való zöldségek. Sokan csak az almapaprikára, uborkára gondolnak ilyenkor, pedig számtalan más zöldséget is el tudunk tenni savanyúságnak. Ilyen például a kukorica is.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 5-6 cső kukorica
  • 1,5 liter víz
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 2 evőkanál cukor
  • 1,5 dl 10 %-os ecet
  • 5-6 babérlevél
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • szemes fekete bors

A vizet, az ecetet, sót, cukrot összeforraljuk. Amíg elkezd forrni, addig a kukoricát megtisztítjuk, megmossuk és 2 cm-es szeletekre vágjuk. Amikor a lé forr, beletesszük a kukoricát, és kb. 5-6 percig főzzük. Közben az üvegek aljába teszünk 1-2 babérlevelet, pár szem borsot, és 2 gerezd fokhagymát. Amikor letelik a főzési idő, az üvegekbe tesszük a kukoricát, annyi levet teszünk rá, hogy ellepje, lefóliázzuk, lezárjuk, és meleg dunsztban hagyjuk kihűlni.

Ecetes kukorica - Egészségséf

Tipp! Ha be tudunk szerezni bébi kukoricát, akkor az még finomabb. Ebben az esetben nem kell előfőzni, csak üvegbe rakni, és a forró levet ráönteni.

Jó tudni! Mint minden befőzésénél, itt is nagyon fontos a tisztaság, sterilitás. Ha nem szeretnénk, hogy megromoljon, fokozottan ügyeljünk erre.

Még több tipp elrakáshoz Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Kukorica

Cukor

Fokhagyma

Ecet

Energia

86 kcal

390 kcal

149 kcal

18 kcal

Fehérje

3,2 g

0 g

6,3 g

0 g

Zsír

1,8 g

0 g

0,5 g

0 g

Szénhidrát

19 g

99,9 g

33 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS