A bébiételekben lévő sok édes zöldség, például répa, édesburgonya, is hozzájárul ahhoz, hogy később a gyerekek vonakodnak megenni a kevésbé édes természetes zöldségféléket, állapítja meg egy új brit tanulmány.
Ha nehezen tudja rávenni kisgyerekét, hogy zöldségféléket fogyasszon, akkor lehet, hogy ebben a baba korában kapott bébiétel a ludas olvasható a MailOnline legújabb számában. Brit kutatók azt tapasztalták, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható bébiételek annyira édesek, hogy a totyogó babák nem tanulják meg értékelni a keserű ízeket.
Még a sok zöldségfélét tartalmazó termékek is tele vannak az édesebb fajtákkal, például répával és édesburgonyával. Ráadásul sok bébiételbe tesznek cukros gyümölcslevet, hogy édesebb ízük legyen.
A Glasgow-i Egyetem kutatóinak vizsgálata szerint az ilyen bébiételekkel etetett csecsemők nagyon korán édesszájúak lesznek. Emiatt kicsit idősebb korban túl keserűnek találják majd a zöldségeket.
A kutatók azt tanácsolják a szülőknek, hogy bébiételek helyett minél több házilag főzött zöldséget adjanak a gyereküknek. Így elősegítik, hogy a gyerekek ízérzéke kiszélesedjen és jobban elfogadják a különféle ízű ételeket.