Faragó: ilyen rövid idő alatt ilyen látható eredményt elérni majdhogynem lehetetlen

A legenda értékelte az Eb ezüstérmes férfi válogatott teljesítményét valamint a női együttes eredményére is kitért.

Fotó: MTI / archív

Faragó Tamás az inforadio-nak elmondta:

Ők játékosok, mindig nyerni akarnak, ezért csalódottak, de mi, nézők tudjuk, hogy ez az ezüstérem fantasztikus eredmény. Dicséret illeti a fiúkat. Mindig is hiányoltuk a megalkuvás nélküli győzni akarást, így volt ez a legutóbbi világbajnokságon is, most ez megvolt, jó teljesítményekkel

– foglalta össze a legenda.

Hozzátette: “Sorra felnőnek olyanok, akik képesek a nagyválogatottban is jó teljesítményre, és később az olimpián jól szerepelni” – tette hozzá.

Ilyen rövid idő alatt ilyen látható eredményt elérni majdhogynem lehetetlen. Zsolt összefogta a csapatot, megértette velük, hogy mi a csapat fogalma, megértette, hogy milyen súlya van a védekezésnek, a blokkoknak, és sorolhatnám…

Ami még nagyon fontos, hogy egy korszerű, jövőbe mutató taktikát a fiúk egészen gyorsan elsajátítottak” – elemezte a látottakat.

A női válogatottunk 5. helyéről elmobdta, azt hiszem, a hölgyek elveszítették a bájukat ezen az Eb-n. Talán fáradtak voltak, talán nem volt meg a kohézió, és Keszthelyi Ritát nem lehetett pótolni, nehéz helyzetekben rossz döntések születtek, és Bíró Attila szövetségi kapitány is kénytelen volt fiatalokat bevetni. Mindenképpen egy tapasztalattal lettünk gazdagabbak.”