Fehérbabos saláta – Egészségséfünk receptje

Bár a naptár szerint már ősz van, azért még nyugodtan készítsünk salátákat. A szervezetünk lassan a kicsit nehezebb ételeket fogja kívánni, ennek ellenére ez lehet egy kiadósabb saláta is.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • rukkola saláta
  • 1 csomag szeletelt bacon szalonna
  • 1 doboz fehérbab konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva

Fehérbabos saláta - Egészségséfünk receptje

A bacon szalonnákat egy nagyobb serpenyőben megsütjük, és kivessük egy tálra. A zúzott fokhagymát kicsit megdinszteljük a visszamaradt zsiradékban. A leszűrt lecsöpögtetett babot átmelegítjük ezen a fokhagymás zsíron. Egy nagyobb tálba beletesszük a salátát, ráöntjük a fokhagymás babot, majd ráhelyezzük a sült bacon szeleteket.

Tipp! Bébi spenótot is használhatunk, ebben az esetben mossuk meg a spenótot, majd a legvégén adjuk hozzá a babot, és ezt is egy kicsit melegítsük át, fonnyasszuk meg.

Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, csak számolásnál vegyék figyelembe, és a többi étkezést ehhez alakítsák. Mivel kicsit nehezebb saláta, inkább délben fogyasszuk.

Tápérték (100 g)

Fehérbab konzerv

Spenót

Bacon szalonna

Energia

114 kcal

63 kcal

486 kcal

Fehérje

7,2 g

3,2 g

16,8 g

Zsír

0,2 g

3,2 g

46,5 g

Szénhidrát

21,2 g

6,2 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS