Bár a naptár szerint már ősz van, azért még nyugodtan készítsünk salátákat. A szervezetünk lassan a kicsit nehezebb ételeket fogja kívánni, ennek ellenére ez lehet egy kiadósabb saláta is.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- rukkola saláta
- 1 csomag szeletelt bacon szalonna
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
A bacon szalonnákat egy nagyobb serpenyőben megsütjük, és kivessük egy tálra. A zúzott fokhagymát kicsit megdinszteljük a visszamaradt zsiradékban. A leszűrt lecsöpögtetett babot átmelegítjük ezen a fokhagymás zsíron. Egy nagyobb tálba beletesszük a salátát, ráöntjük a fokhagymás babot, majd ráhelyezzük a sült bacon szeleteket.
Tipp! Bébi spenótot is használhatunk, ebben az esetben mossuk meg a spenótot, majd a legvégén adjuk hozzá a babot, és ezt is egy kicsit melegítsük át, fonnyasszuk meg.
Jó tudni! Diétázók, cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják, csak számolásnál vegyék figyelembe, és a többi étkezést ehhez alakítsák. Mivel kicsit nehezebb saláta, inkább délben fogyasszuk.
Tápérték (100 g)
Fehérbab konzerv |
Spenót |
Bacon szalonna |
|
Energia |
114 kcal |
63 kcal |
486 kcal |
Fehérje |
7,2 g |
3,2 g |
16,8 g |
Zsír |
0,2 g |
3,2 g |
46,5 g |
Szénhidrát |
21,2 g |
6,2 g |