Fokhagymás, bazsalikomos sajtkrém – Egészségséf

Két ünnep között gyakori a vendégeskedés. Ilyenkor az ember nem mindig főz, van úgy, hogy csak egy kis borkorcsolyát készít egy finom bor mellé. A fokhagyma és a bazsalikom nagyon illik egymáshoz, sajtkrémbe keverve, pirítóssal pedig kiváló kis szendvics lesz belőle.

Elkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg tejszínes krémsajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 maroknyi friss bazsalikom apróra vágva
  • frissen őrölt bors

A fokhagymát zúzzuk, a bazsalikomot apróra vágjuk, mint amikor petrezselymet aprítunk. A sajtot beletesszük egy tálba és a fokhagymát, bazsalikomot hozzákeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Barna kenyérből készült pirítóssal tálaljuk.

Fokhagymás, bazsalikomos sajtkrém - Egészségséf

Tipp! Ha kicsit olaszosabb ízt szeretnénk elérni, kevés olíva olajat, és jól összetört (mint ha pestohoz készülne) pirított fenyőmagot is keverhetünk hozzá.

Jó tudni! A fenyőmag összetöréséhez használhatunk mozsarat, ha van, akkor a bazsalikommal együtt is zúzhatjuk, sőt a fokhagymát is hozzáadhatjuk. Az ízek így jobban kijönnek. De használhatunk turmixgépet is, a lényeg, hogy a krém sima legyen.

Még több egyszerű finomság!

Tápérték (100 g)

Sajtkrém

Fokhagyma

Bazsalikom

Energia

157 kcal

149 kcal

233 kcal

Fehérje

11 g

6,3 g

23 g

Zsír

9 g

0,5 g

4,1 g

Szénhidrát

8 g

33 g

47,8 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS