A kelkáposztát sokan csak főzeléknek, rakott kelnek vagy frankfurti levesnek ismerik. Pedig nagyon finom, és egyszerű saláta készíthető belőle. Ha van kelkáposztánk, akkor az összes többi hozzávaló megtalálható otthon.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- ½ fej kelkáposzta
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- 1 szelet szikkadt kenyér kockákra vágva
- parmezán sajt
- 1 doboz natúr joghurt
- kevés olíva olaj

A kelkáposztát vágjuk fel és sós vízben főzzük forrástól számított 3 percig. A kenyérkockákat pirítsuk meg kevés olajon. Fokhagymát keverjük bele a joghurtba. A káposztát tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg a fokhagymás joghurttal, dobáljuk rá a kenyérkockákat, majd szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Tipp! Akinek ez így túl „sovány” nyugodtan tegyen rá még amit szeretne, sonkát, tojást, maradék húst.
Jó tudni! A kelkáposzta puffadást okozhat. Ezt megelőzhetjük, ha főzéskor az első vizet leöntjük róla, ha felforrt. utána új vizet öntünk rá, és újra felforraljuk.
Tápérték (100 g)
| Kelkáposzta | Kenyér | Natúr joghurt | Fokhagyma | Olíva olaj | |
| Energia | 27 kcal | 267 kcal | 57 kcal | 149 kcal | 902 kcal | 
| Fehérje | 2,0 g | 8,2 g | 3,0 g | 6,3 g | 0 g | 
| Zsír | 0,1 g | 3,6 g | 3,0 g | 0,5 g | 100 g | 
| Szénhidrát | 6,1 g | 49,5 g | 4,7 g | 33 g | 0 g | 

 
			 
			