Fokhagymás kelkáposztasaláta – Egészségséf

A kelkáposztát sokan csak főzeléknek, rakott kelnek vagy frankfurti levesnek ismerik. Pedig nagyon finom, és egyszerű saláta készíthető belőle. Ha van kelkáposztánk, akkor az összes többi hozzávaló megtalálható otthon.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • ½ fej kelkáposzta
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 szelet szikkadt kenyér kockákra vágva
  • parmezán sajt
  • 1 doboz natúr joghurt
  • kevés olíva olaj

Fokhagymás kelkáposztasaláta - Egészségséf

A kelkáposztát vágjuk fel és sós vízben főzzük forrástól számított 3 percig. A kenyérkockákat pirítsuk meg kevés olajon. Fokhagymát keverjük bele a joghurtba. A káposztát tegyük egy nagy tálba, locsoljuk meg a fokhagymás joghurttal, dobáljuk rá a kenyérkockákat, majd szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

Tipp! Akinek ez így túl „sovány” nyugodtan tegyen rá még amit szeretne, sonkát, tojást, maradék húst.

Jó tudni! A kelkáposzta puffadást okozhat. Ezt megelőzhetjük, ha főzéskor az első vizet leöntjük róla, ha felforrt. utána új vizet öntünk rá, és újra felforraljuk.

Tápérték (100 g)

Kelkáposzta

Kenyér

Natúr joghurt

Fokhagyma

Olíva olaj

Energia

27 kcal

267 kcal

57 kcal

149 kcal

902 kcal

Fehérje

2,0 g

8,2 g

3,0 g

6,3 g

0 g

Zsír

0,1 g

3,6 g

3,0 g

0,5 g

100 g

Szénhidrát

6,1 g

49,5 g

4,7 g

33 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS