Frissen sült vagy akár mártásos húsokhoz nagyon finom a fűszeres édesburgonya. Hagyományos és modernebb ízeket nyugodtan lehet keverni.
Hozzávalók:
– 4-5 szem édesburgonya
– ½ dl olívaolaj
– só
– 1 kk. frissen őrölt bors
– 1 kk. rozmaring
– 1 kk. kakukkfű
– 1 kk. fokhagyma granulátum
Az édesburgonyát vagy jól megmossuk, vagy meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, belerakjuk egy nagyobb tálba. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, majd a burgonyára öntjük, és jól összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva kb. 25 percig sütjük.
Tipp! A fűszerezést magunk állíthatjuk össze ízlésünknek megfelelően. Aki nem szeretne bajlódni vele, használjon kész fűszerkeveréket.
Jó tudni! Magas a szénhidráttartalma, viszont a glikémiás indexe alacsony. Gazdag bétakarotinban és proteinben.
Tápérték (100 g)
Édesburgonya (főtt) |
Olívaolaj |
|
Energia |
86 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
1,6 g |
0 g |
Zsír |
0,1 g |
100 g |
Szénhidrát |
20,1 g |
0 g |