Fűszeres édesburgonya – Egészségséf

Frissen sült vagy akár mártásos húsokhoz nagyon finom a fűszeres édesburgonya. Hagyományos és modernebb ízeket nyugodtan lehet keverni.

Hozzávalók:

–       4-5 szem édesburgonya

–       ½  dl olívaolaj

–       só

–       1 kk. frissen őrölt bors

–       1 kk. rozmaring

–       1 kk. kakukkfű

–       1 kk. fokhagyma granulátum

Fűszeres édesburgonya - Egészségséf

Az édesburgonyát vagy jól megmossuk, vagy meghámozzuk, majd hasábokra vágjuk, belerakjuk egy nagyobb tálba. Az olajat összekeverjük a fűszerekkel, majd a burgonyára öntjük, és jól összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és 180 C fokra előmelegített sütőben, időnként megforgatva kb. 25 percig sütjük.

Tipp! A fűszerezést magunk állíthatjuk össze ízlésünknek megfelelően. Aki nem szeretne bajlódni vele, használjon kész fűszerkeveréket.

Jó tudni! Magas a szénhidráttartalma, viszont a glikémiás indexe alacsony. Gazdag bétakarotinban és proteinben.

Tápérték (100 g)

Édesburgonya

(főtt)

Olívaolaj

Energia

86 kcal

902 kcal

Fehérje

1,6 g

0 g

Zsír

0,1 g

100 g

Szénhidrát

20,1 g

0 g

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS