Itt a paradicsom szezon. Ilyenkor a paradicsomnak sokkal teltebb, finomabb íze van, mint más évszakban. Én kifejezetten a magyar, fürtös paradicsomot szeretem, mely normál méretben, és koktélparadicsomként is kapható. Próbáljunk ki olyan ételeket is belőle, amit esetleg eddig nem tettünk.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 kg fürtös paradicsom
- 3 piros kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 5 evőkanál olíva olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 nagyobb kígyóuborka
- ½ fej vöröshagyma aprítva
- 1 csomag újhagyma
A paradicsomokat hámozzuk meg. A paradicsomot, uborkát kaliforniai paprikát, vöröshagymát pépesítsük turmix segítség. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, olajat, balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Tegyük hűtőbe, ha lehet 1 éjszakára, de legalább 2-3 órára. Tálaláskor aprítsuk a tetejére az újhagymát.
Tipp! Parmezánnal vagy mozzarellával is díszíthetjük.
Jó tudni! A piros zöldségek, gyümölcsök, így a paradicsom is rengeteg antioxidánst tartalmaz, így nyári időszakban, amikor több nap éri bőrünket, kifejezetten előnyös a fogyasztása.
Még több izgalmas recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Paradicsom |
Paprika |
Fokhagyma |
Olíva olaj |
|
Energia |
18 kcal |
27 kcal |
149 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
1 g |
6,3 g |
0 g |
Zsír |
0,2 g |
0,2 g |
0,5 g |
100 g |
Szénhidrát |
3,8 g |
6,3 g |
33 g |
0 g |