Giroud nyilatkozott a góljáról és a rekordról

Olivier Giroud, a francia válogatott csatára büszke arra, hogy ő lett a nemzeti csapat legeredményesebb játékosa.

A világbajnok csatár vasárnap egy góllal vette ki a részét a Lengyelország elleni 3-1-es győzelemből a világbajnokság nyolcaddöntőjében. Giroud a találatával megszerezte az 52. gólját, így gólrekorder lett Thierry Henryt megelőzve Franciaország történetében. A Milan csatára eddig 3 meccsen 3 gólnál jár a katari vb-n.

“Ez fantasztikus! Gyerekkori álmom volt, hogy megelőzzem Thierry Henryt. Ez óriási büszkeség számomra és egészen rendkívüli, hogy ezt pont egy világbajnokságon értem el. Remélem, hogy továbbra is gólokat fogok szerezni annak érdekében, hogy a lehető legmesszebb jussunk a vb-n.” – mondta Giroud.

“A gólomnak köszönhetően jó irányba tereltük a mérkőzést. Nehéz volt, aztán volt hullámvölgy a meccs alatt és némi kockázatot vállaltunk, de sikerült megszereznünk a második és a harmadik gólunkat is. Most folytatódik a kalandunk. Még hosszú út áll előttünk, de örülnünk kell ennek a sikernek.”

“Gólom? Amikor megkaptam a labdát, nem tudtam, hogy van-e rajtam védő. Meg kellett fordulnom ahhoz, hogy el tudjam lőni a labdát. Ez a találat arra a gólomra emlékeztet, amit az Inter ellen szereztem a milánói derbin. Ezúttal nem tudtam olyan jól eltalálni, de Szczesny barátom nem tudta kivédeni a lövést.”

Giroud lett a második olyan játékos a Milan történetében, aki a világbajnokság nyolcaddöntőjében betalált hazája nemzeti csapatában. Rajta kívül Umit Davala volt erre képes 2002-ben a Japán-Törökország mérkőzésen.