Sok grillezés, húskészítés közben sem feledkezzünk meg azokról, akik nem szeretik a húst, vagy egyszerűen csak zöldséget ennének. A gomba nagyon jó kiegészítője a salátáknak, és egyben helyettesítheti is a húst.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag saláta
- 5-6 szem koktélparadicsom
- 25 dkg csiperke gomba
- 2 db sárgarépa
- parmezán forgács
- balzsamecet
- olíva olaj
- só, bors
A salátát öntsük bele egy nagyobb edénybe. A sárgarépát tisztítsuk meg és vágjuk gyufára. A gombát mossuk meg, de nem szükséges lehúzni a héját. Ha kisebbek, akkor elég felezni, ha nagyobb akkor szeleteljük fel. Az olajon pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint. A salátára tegyük rá a felezett paradicsomokat, sárgarépát, majd a pirított gombát. Locsoljuk meg balzsamecettel és szórjuk meg parmezán fogáccsal.
Tipp! Bármilyen zöldséget használhatunk még hozz. Nagyon finom, ha paradicsomot is pirítunk hozzá, ebben az esetben fokhagymával is ízesíthetjük.
Jó tudni! Azt szokták mondani, hogy minden zöldségnek, gyümölcsnek a héjában van a legtöbb vitamin. Ezért ha nem szükséges, ne vágjuk le, csak jól mossuk meg.
Még több egyszerű recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Jégsaláta |
Olíva olaj |
Parmezán sajt |
Paradicsom |
Csiperke gomba |
|
Energia |
10 kcal |
902 kcal |
392 kcal |
18 kcal |
39 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
0 g |
35,8 g |
0,8 g |
5,9 g |
Zsír |
0,1 g |
100 g |
25,8 g |
0,2 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
0 g |
3,2 g |
3,8 g |
3,3 g |