A grillezett húsokhoz gyakran friss, zöld salátát eszünk. Ez is nagyon finom, de ha már grillezünk, érdemes kipróbálni a grillen sült zöldségeket is. A zöldségeket nem muszáj bepácolnunk előre, ha mégis megtesszük, nem kell neki több fél óránál.
Elkészítési idő: 5 perc + 30 perc pácolás, sütés
Hozzávalók:
- cukkíni
- padlizsán
- gomba
- paradicsom
- paprika
- hagyma
- citromlé, fokhagyma, méz olívaolaj a páchoz
Gyakorlatilag bármilyen zöldséget használhatunk. A cukkínit, padlizsánt szeleteljük, a paradicsomot felezve, vagy egyben grillezhetjük, a hagymát karikára vágva, vagy felezve, a gombát egyben vagy negyedelve. Minden a zöldség nagyságától is függ. Olívaolaj, méz, fokhagyma citromlé ízlés szerinti felhasználásával készíthetjük el a pácot. Ebbe bele is tehetjük a zöldségeket, de az is elég, ha sütés előtt megkenjük őket. Mint minden grillezésénél itt is fontos, hogy parázs felett süljön.
Tipp! Ha szeretjük az édeskésebb ízeket, akkor az olajon kívül például paradicsomra, elég ha csak kevés mézet teszünk, ami picit rásül, karamelles lesz.
Jó tudni! A keményebb zöldségeket elő kell főzni.
Szuper egészséges grill tippjeinket itt olvashatja!
Tápérték (100 g)
Cukkíni |
Paradicsom |
Paprika |
Vöröshagyma |
|
Energia |
16 kcal |
18 kcal |
27 kcal |
40 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
0,8 g |
1 g |
1,1 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
0,2 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
3,3 g |
3,8 g |
6,3 g |
9,3 g |