Győztes ráadás

Győzelemmel kezdte az U18-as jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban az Olimpiai Reménységek Versenyét. A lengyelek ellen az első meccsen hosszabbításban nyert 4-3-ra Glen Williamson együttese.

Pusztai Viola Kóstolgatták egymást a csapatok, így jellemezhető a magyar és a lengyel U18-as jégkorong-válogatott összecsapásának első harmada a Tüskecsarnokban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén. A nyitómeccsen a szlovákok 7-0-ra elintézték a fehéroroszokat, nos, ezen a meccsen viszont gólparádéra nem lehetett számítani.

Az első védést Galló Olivérnek kellett bemutatni, de kisvártatva Oskar Prokopnak is akadt dolga, méghozzá Vértes Nátán és Szalma Zsolt szép összjátéka után. A két játékos a folytatásban is agilisan játszott, az ellenfélnek illett rájuk figyelni, hiszen az utolsó másodpercekben is éppen ők ketten kísérleteztek góllövéssel. Próbálkozásuk nem ért célt, így az első harmad vége 0-0 lett.

Parázs csatát folytatott egymással a két csapat Forrás: icehockey.hu

Parázs csatát folytatott egymással a két csapat  •  Forrás: icehockey.hu

A második elején nem sokat kellett várni az első gólra, csak az éppen a magyar kapuba esett. Mit esett, süvített Lukasz Kaminski takarásból eleresztett távolija. A lengyelek boldogsága azonban egészen pontosan tíz másodpercig tartott, akkor ugyanis Vértes és Tóth András Máté „bűvészkedett” az ellenfél kapuja előtt, és utóbbi varázsolt gólt, így ismét egyenlő lett az állás.

A folytatásban a lengyelek többször is melegítették a kispadot, de a 38. percig nem sikerült kihasználni. Akkor kettős emberelőnyben Lőczi Árpád adott az ellenfél orra előtt remek passzt Pákozdi Bálintnak, a csapatkapitány pedig közelről nem hibázott. A fiúk az utolsó másodpercekben mindent megtettek azért, hogy 3-1-gyel menjenek szünetre, de a lengyelek állták a rohamokat, így  maradt a 2-1.

Igazuk volt a srácoknak, kellett volna az újabb gól, mert a harmadik harmad elején a lengyelek szereztek egyet emberelőnyben, és kezdődött a meccs elölről. Persze, bőven volt még benne fordulat.

Nem sokkal később szinte megfagyott a levegő a Tüskecsarnokban, lélegzetvisszafojtva nézték a szurkolók, ahogy Kovács Sebestyén kiállítása alatt támadnak a lengyelek. Majd persze egy emberként hördültek fel, amikor Vértes Nátán emberhátrányban kiugrott, és kíméletlenül bevágta a korongot a lengyel kapuba. Nagy volt az öröm, de nem sokáig, mert középkezdés után a vetélytárs máris egyenlített.

Újabb emberhátrányt kellett kivédekezni, s éppen kiegészült volna a magyar csapat, a lengyel játékos Galló mögé bombázta a korongot. De az akciót les előzte meg. Eközben a lelátón és a jégen is parázs lett a hangulat, utóbbin verekedés is kitört a lengyel kapu előtt, ilyen a hoki.

Bunyóból azután sem volt hiány, gólból annál inkább, így a rendes játékrész 3-3-mal zárult. Jött az öt perces hosszabbítás, amelyben a lengyel kapusnak akadt több dolga, és 51 másodperccel a plusz játékidő letelte előtt szépen kidolgozott akció után Molnár András lőtte be a győzelmet jelentő gólt.

Videóinterjúk hamarosan.

U18-as Olimpiai Reménységek Versenye, Tüskecsarnok
Magyarország–Lengyelország 4-3 (0-0, 2-1, 1-2 – 1-0), hosszabbítás után
Szlovákia–Fehéroroszország 7-0 (2-0, 3-0, 2-0)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS