Ha egy üzlet beindul: A Vidi újabb játékost igazolhat a Dinamo Kijevtől – sajtóhír

Artem Shabanov, az ukrán Dinamo Kijev középső védője közel áll ahhoz, hogy a MOL Fehérvár FC-hez igazoljon. A Football című ukrán lap főszerkesztője, Artem Frankov szerint a 29 éves játékos a Szabics Imre által irányított fehérvári együttesben folytatja pályafutását.

Shabanov a Fehérvárhoz távozott – írta az újságíró a Telegram-csatornáján.

A Transfermark által 1.2 millió euróra becsült játékos az Arsenal Kijev utánpótlásában nevelkedett, majd több ukrán együttesben is megfordult. 2018-ban igazolt a Dinamo Kijevhez, ahol összesen 77 fellépésen 4 gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, fél évig a Legia Varsóban is szerepelt kölcsönben. Shabanov a szezonban nyolc bajnokin lépett pályára és egyszer volt eredményes.

A bal oldali védőként és védekező középpályásként bevethető futballista pályára lépett a BL-csoportkörben, a 2020/21-es kiírásban a Barcelona ellen debütált az első számú európai kupasorozatban, majd a mostani idényben a Bayern München ellen is játszott a Dinamo színeiben.

Shabanov az ukrán felnőtt válogatottban a Szlovákia elleni felkészülési mérkőzésen mutatkozott be Andrij Sevcsenko irányítása alatt, amelyet még egy további alkalom követett.

A MOL Fehérvár FC 18 forduló után a negyedik helyen áll, kilenc pont a hátránya a listavezető és címvédő Ferencváros mögött. Vasárnap a Vidiben debütált a télen szintén a Dinamo Kijevtől szerződtetett Bogdan Lendnev.