Az ünnepek elképzelhetetlenek számomra a finom likőrök nélkül. Imádom a Bailey’s-t, és bár boltban is könnyen beszerezhető, szeretem házilag elkészíteni. Sok receptjét olvastam, kipróbáltam már, mint sok mindenből, ebből is elkészítettem a saját verziómat.
Elkészítési idő: kb. 15 perc + pár nap érés
Hozzávalók:
- 2 tubus sűrített tej
- 5 dl whisky
- 5 dl habtejszín
- 1 csomag cappuccino por
Az elkészítés rendkívül egyszerű. Gyakorlatilag összekeverjük a hozzávalókat. Először a cappuccino port a habtejszínnel, majd hozzáadjuk a súrített tejet, és a Whiskyt. Simára keverjük, nem szabad, hogy csomós legyen. Üvegekbe töltjük, jól összerázzuk és hűtőbe tesszük. Jéggel kínáljuk.
Tipp! Whisky helyett rumot is használhatunk.
Jó tudni! Ez nem egy kifejezetten diétás ital, a cukor, illetve az alkoholtartalma miatt. Azonban ünnepi alkalmakkor egy-egy kis pohár mindenkinek beleférhet.
Tápérték (100 g)
Whisky |
Habtejszín 30 %-os |
Sűrített tej |
Cappuccino por |
|
Energia |
248 kcal |
288 kcal |
308 kcal |
410 kcal |
Fehérje |
0 g |
2 g |
6 g |
8,4 g |
Zsír |
0 g |
30 g |
4 g |
11,5 g |
Szénhidrát |
0,1 g |
3,1 g |
59 g |
68,5 g |