Ismert az Olasz szuperkupa időpontja

Az olasz bajnokság küzdelmeit szervező Lega Serie A hivatalosan is bejelentette, hogy mikor rendezik a Milan-Inter összecsapást a Szuperkupában.

A 2022-es Olasz szuperkupában az olasz bajnoki címvédő Milan az Olasz kupa-győztes Interrel játszik. Korábban már eldőlt, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan januárban rendezik meg az összecsapást és az előző kiírással ellentétben ezúttal Szaúd-Arábiában.

A Lega Serie A hivatalosan is nyilvánosságra hozta a mérkőzés pontos kezdési időpontját, így 2023. január 18-án szerdán rendezik a Milan-Inter meccset az Olasz szuperkupában, méghozzá közép-európai idő szerint 20:00 kezdettel. Ez lesz a Szuperkupa történetének 35. kiírása és ezúttal Rijádban játsszák a 68 ezres befogadóképességgel rendelkező King Fahd Stadiumban. A mérkőzést Olaszországban a Canale 5 közvetíti, míg Magyarországon a Sport TV-n lesz látható.

Több mint 11 év után ez lesz az első alkalom, hogy a Milan és az Inter újra megmérkőzik a Szuperkupáért. A két milánói együttes legutóbb 2011 augusztusában csapott össze, akkor Pekingben 2-1-es Rossoneri-győzelem született. Az akkori Szuperkupa-győztes csapatból egyetlen játékos tagja a Milan jelenlegi keretének, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic.

A piros-feketék a történetük nyolcadik Szuperkupa-győzelmére hajtanak, míg a kék-feketék a hetedik sikerükre pályáznak.