Én nem nagyon szeretem a tengeri herkentyűket, férjem viszont annál inkább. Most az Ő kedvéért írom meg ezt a receptet, ami az egyik nagy kedvence. Egyszerű, gyors, csak néhány dologra kell odafigyelni, hogy ne legyen baj.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 kg szívkagyló
- 1 kg feketekagyló
- 1 evőkanál vaj
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 nagy csomag snidling apróra vágva
- só
Először előkészítjük a kagylókat. Megmossuk, kihúzogatjuk a „szakállukat” és megnézzük, mindegyik friss-e. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy hozzáütjük a vágódeszkához, erre össze kell csukódnia. Ha ez nem történik meg, félre kell tenni. A vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, kagylókat, jól megforgatjuk benne. Felöntjük a fehérborral, lefedjük, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk meg és még 3-4 percig pároljuk. Ennyi idő alatt készen is van. A végén adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Legvégül nézzük át megint az egészet, amelyik kagyló nem nyílt szét, azt ki kell venni.
Tipp! A fehérbor és a tejszín alap, de bazsalikommal, vagy más fűszerekkel is ízesíthetjük.
Jó tudni! Nagyon fontos ellenőrizni, hogy friss-e a kagyló, mert komoly betegséget lehet tőle kapni. mindig megbízható helyről vásároljuk.
Még több rafinált recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Kagyló |
Vaj |
Főzőtejszín 20 % |
Fehérbor |
|
Energia |
69 kcal |
746 kcal |
213 kcal |
82 kcal |
Fehérje |
12,1 g |
0,4 g |
2,3 g |
0 g |
Zsír |
0,5 g |
80 g |
20,2 g |
0 g |
Szénhidrát |
3,2 g |
0,5 g |
5,1 g |
2,6 g |