Kagyló fehérboros mártásban – Egészségséf

Én nem nagyon szeretem a tengeri herkentyűket, férjem viszont annál inkább. Most az Ő kedvéért írom meg ezt a receptet, ami az egyik nagy kedvence. Egyszerű, gyors, csak néhány dologra kell odafigyelni, hogy ne legyen baj.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg szívkagyló
  • 1 kg feketekagyló
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 nagy csomag snidling apróra vágva

Kagyló fehérboros mártásban - Egészségséf

Először előkészítjük a kagylókat. Megmossuk, kihúzogatjuk a „szakállukat” és megnézzük, mindegyik friss-e. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy hozzáütjük a vágódeszkához, erre össze kell csukódnia. Ha ez nem történik meg, félre kell tenni. A vajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, kagylókat, jól megforgatjuk benne. Felöntjük a fehérborral, lefedjük, és közepes lángon 4-5 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk meg és még 3-4 percig pároljuk. Ennyi idő alatt készen is van. A végén adjuk hozzá az apróra vágott snidlinget. Legvégül nézzük át megint az egészet, amelyik kagyló nem nyílt szét, azt ki kell venni.

Tipp! A fehérbor és a tejszín alap, de bazsalikommal, vagy más fűszerekkel is ízesíthetjük.

Jó tudni! Nagyon fontos ellenőrizni, hogy friss-e a kagyló, mert komoly betegséget lehet tőle kapni. mindig megbízható helyről vásároljuk.

Még több rafinált recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Kagyló

Vaj

Főzőtejszín 20 %

Fehérbor

Energia

69 kcal

746 kcal

213 kcal

82 kcal

Fehérje

12,1 g

0,4 g

2,3 g

0 g

Zsír

0,5 g

80 g

20,2 g

0 g

Szénhidrát

3,2 g

0,5 g

5,1 g

2,6 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS