Nagyon bírjuk a banános desszerteket! Itt van most hétvégére ez az egyszerű, gyorsan elkészíthető csoda.
Hozzávalók 6-8 adaghoz:
- 4-5 érett banán
- 2-3 kevésbé érett banán a díszítéshez
- 3 tojás
- 1 dl étolaj
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál fahéj
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 20 dkg barna cukor
- vanília fagylalt
- sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Egy tálba törjük össze, pépesítsük a 4-5 érett banánt. Adjuk hozzá a tojásokat, olajat, cukrot, fahéjat, és keverjük addig, amíg egyenletes lesz a hozzávalók eloszlása a masszában. Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is, és keverjük addig, amíg eloszlanak a nagyobb lisztdarabok. Tegyük félre picit ezt a tálat.
Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, keverjük hozzá a barna cukrot, és hevítsük addig, amíg elkezd bugyogni. Az így készült karamellát öntsük egy kisebb, kiolajozott tepsibe. A maradék banánt szeleteljük fel, és a szeleteket helyezzük szépen egymás mellé a karamellára. Öntsük rá a banános masszánkat, oszlassuk el. Helyezzük a sütőbe és süssük 40-50 percig.
Hagyjuk kicsit kihűlni, vágjuk fel tetszőleges szeletekre, majd borítsuk ki egy tálra, hogy a banánszeletes része legyen felül. Tálaljuk a tetejére tett vanília fagyival.