Kéksajtos öntet vagy mártogatós – Egészségséfünk ajánlja

Ezt az öntetet azért szeretem, mert gyorsan el lehet készíteni, és emellett több ételhez is felhasználhatom. Lehet egy gyümölcsös salátához öntet, lehet egy grillezett hús mellé szósz, vagy akár zöldségekhez mártogatós.

Hozzávalók:

– 10 dkg natúr kéksajt

– 1 doboz natúr joghurt

– 1 evőkanál olívaolaj

– só, bors

A turmixgépbe belerakjuk a sajtot és a joghurtot. Jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a sót, olívaolajat, és a frissen őrölt borsot. Ezt is jól összekeverjük. Kis tálkákban, vagy a salátára halmozva tálalhatjuk.

Kéksajtos öntet vagy mártogatós - Egészségséfünk ajánlja

Tipp! Ez lehet az alap. Ehhez még adhatunk fokhagymát (ne túl sokat, hogy ne annak az íze domináljon), snidlinget, vagy bármilyen krémsajtot. Jó tudni! Az öntet, szósz, mártogatós állaga attól függően változhat, hogy mihez készítjük. Salátához jobb, ha hígabb, ilyenkor tehetünk bele több joghurtot. Gyümölcsös salátákhoz kifejezetten jó kiegészítő. Húshoz jobb, ha kicsit töményebb, ilyenkor készíthetjük natúr krémsajttal.

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS