Ezekben a meleg napokban van még rá lehetőségünk, hogy készítsünk kovászos uborkát. Ha pedig az már megvan, adja magát, hogy az egyik ebéd egy krémleves legyen belőle.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 8 db kovászos uborka
- 2 dl uborkalé
- 2 dl joghurt
- 4 dl főzőtejszín
- 1 csokor kapor
- szezámmag
A kovászos uborkákból 6 darabot a turmixba aprítok, hozzáadom az uborkalevet és az aprított kaprot és pépesítem. Átöntöm egy másik edénybe, és jól elkeverem a joghurttal és a tejszínnel. Gyakorlatilag ezzel maga a leves készen is van. A maradék 2 uborkát apró kockákra vágjuk, és a levesbe keverjük. Egy tapadásmentes edényben megpirítjuk a szezámmagokat és tálaláskor ezzel díszítjük. Hidegen kell tálalni.
Tipp! Díszítésnek használhatunk pirított mandulát, kenyérkockát is. Aki szereti a fokhagymát azzal is ízesítheti.
Jó tudni! Ez egy kalóriaszegény leves, hiszen sem az uborka, sem a joghurt, sem a 10 %-os főzőtejszín nem tartalmaz túl sok kalóriát.
Még több ízes recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Uborka |
Főzőtejszín 10 % |
Natúr joghurt |
|
Energia |
11 kcal |
120 kcal |
57 kcal |
Fehérje |
0,3 g |
3,2 g |
3 g |
Zsír |
0,1 g |
10 g |
3 g |
Szénhidrát |
2,2 g |
4,3 g |
4,7 g |