Laskagombás saláta – Egészségséfünk receptje

Én nagyon szeretem a laska gombát, bár nem annyira ismert, mint a csiperke vagy a champion. És ha gombáról van szó, akkor rögtön levesre, pörköltre gondolunk, pedig igazán nagyon finom saláta készíthető vele.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg laskagomba
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • só, bors
  • jégsaláta
  • paradicsom, paprika, és egyéb olyan zöldségek, amikből a salátánkat szeretnénk elkészíteni.

Laskagombás saláta - Egészségséfünk receptje

A saláta alapot olyan alapanyagok felhasználásával készítsük el, amiket szeretünk. Itt a lényeg a gomba lesz. A gombát szedjük szét, mossuk meg. A nagyobb fejeket hosszában vágjuk csíkokra. Olajon dinszteljük meg az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd a gombát és fűszerezzük. Nem kell lefedni, nem pároljuk, inkább nagyobb lángon pirítjuk. Amikor ezzel megvagyunk, halmozzuk a saláta tetejére. Önmagában is finom, de salátaöntetet is adhatunk hozzá.

Tipp! Ha nem kapunk laskagombát, akkor természetesen más gombából is elkészíthető. Ha valaki fűszeresebben szereti, illik még hozzá a majoranna és az oregánó is.

Jó tudni! Fontos, hogy minél több zöldséget, salátát együnk, és egy-egy főétkezést ezekkel váltsunk ki. Rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és ha a délutáni étkezésbe illesztjük be, még fogyni is tudunk.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Laskagomba

Olaj

Energia

33 kcal

902 kcal

Fehérje

3,3 g

0 g

Zsír

0,4 g

100 g

Szénhidrát

6,1 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS