Bár nincs itt a szezonja a spárgának, a heti salátánkat feldobhatjuk vele. Én minden változatát szeretem, de az évszakra való tekintettel most dobozos/üveges fehér spárgát használunk. A lazac miatt pedig akár az ünnepi asztalra is kerülhet.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 1 fej jégsaláta
- 1 doboz/üveg spárga
- 10 dkg füstölt lazac
- 1 doboz joghurt
- 1 csokor kapor
A jégsalátát megmossuk, csíkokra vágjuk és tányérokra helyezzük. A spárga levét leöntjük, feldaraboljuk. Ha esetleg vannak benne fás részek, azokat kivesszük. A lazacot vékony csíkokra vágjuk, majd szépen a spárgával együtt a salátaágyra helyezzük. A joghurtba belekeverjük az aprított kaprot. A kapros mártás és a lazac nagyon jól kiegészíti egymást. A mártást vagy rálocsoljuk, vagy mellé tálaljuk. Más öntetre, szószra nincs szükség.
Tipp! Mint minden saláta, ez is elkészíthető bármilyen más zöldségfélékkel, salátákkal.
Jó tudni! Ez egy teljesen egészséges, kalóriaszegény étel, ezért estére is bátran lehet fogyasztani.
Tápérték (100 g)
Jégsaláta |
Lazac |
Spárga |
Joghurt |
|
Energia |
10 kcal |
179 kcal |
20 kcal |
57 kcal |
Fehérje |
0,6 g |
19,9 g |
2,2 g |
3 g |
Zsír |
0,1 g |
10,4 g |
0,1 g |
3 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
0 g |
3,8 g |
4,7 g |