Magassági fölény

A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia győzelmével zárult az országos fiú-serdülőbajnokság Debrecenben megrendezett nyolcas döntője, melynek éremmérkőzéseire tekintünk vissza összeállításunkban.

L. G. A házigazda Debreceni Kosárlabda Akadémia ugyan eljutott az országos fiú-serdülőbajnokság nyolcas döntőjének végső fináléjába, azonban ott nem bírt a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémiával. A székesfehérváriak nagy csatában 75-63-ra diadalmaskodtak, azzal elvitték az aranyérmeket Debrecenből.

Serdülő DKKA Debrecen 2

A fehér mezes DKKA ellenfele fölé magasodott  •  Forrás: kosarsport.hu

„Nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mindkét csapat mindent megtett a győzelemért. Ez a meccs nekünk sikerült jobban, jól kezdtünk a találkozót, végig ki tudtuk használni a magassági fölényünket. Nagyon örülünk a győzelemnek, és gratulálok a Debrecennek is” – összegzett Szigetvári Zoltán, a DKKA mestere.

„Nem tudtunk mit kezdeni az ellenfél centerével, ez ma így sikerült. Gratulálok a Fehérvárnak, megérdemelten nyert, a csapatomra pedig nagyon büszke vagyok” – mondta Cserfalvi István, a hazaiak edzője.

A döntő – és egyben a torna – legértékesebb játékosa a debreceni Neuwirth Bence volt. Nem túl gyakran fordul elő, hogy a vesztes csapat adja az MVP-t, a hazaiak balkezes centere azonban ismét kitett magáért. A fináléban dupla-duplát ért el a 29 ponttal és a 10 lepattanóval, amellett három blokkot is kiosztott. Az is kevés volt a győzelemhez, pedig vélhetően elcserélte volna az egyéni elismerést az aranyéremért.

All Star-csapat
Neuwirth Bence (Debrecen), Párkányi Ádám (MAFC), Somlai-Kiss Máté (Dávid Kornél KA), Radics Gerzson (Vasas), Csaba Péter (Dávid Kornél KA)

A harmadik helyért rendezett mérkőzésen a Vasas Akadémia már a mérkőzés elején ellépett a MAFC-tól, és végig vezetve, 86-77-re nyerte a csalódott csapatok összecsapását.

Serdülő Vasas MAFC

A Vasas nyerte a bronzmérkőzést  •  Forrás: kosarsport.hu

„Szeretnék gratulálni a Vasasnak, megérdemelten nyert. Az a jó kapcsolat, amely köztünk, edzők és a játékosaink között van, az egyedülálló, ez ilyen fiatal korban óriási dolog. Gratulálok a saját csapatomnak is, az első napokban iszonyatosan sokat kiadtunk magunkból, és a végére kicsit elfáradtunk. Büszke vagyok a srácokra, hogy az utolsó sípszóig küzdöttek, és köszönöm az egész éves munkájukat. Köszönjük a Debrecennek a szervezést, csodásan éreztük magunkat, méltó helyszíne volt az országos döntőnek. Gratulálok az összes csapatnak, és sok sikert kívánok nekik” – értékelt Vittay Ambrus, a MAFC szakvezetője.

„Nagyon örülünk a harmadik helynek, bár kicsit savanyú a szőlő. Gratulálok mindenkinek, aki idáig eljutott, azt gondolom, hogy nagyon színvonalas torna volt” – tette hozzá a Vasas edzője, Magyar Zoltán, aki előzetesen döntőbe várta csapatát.

ORSZÁGOS FIÚ-SERDÜLŐBAJNOKSÁG
A végeredmény

1. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, 2. Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI, 3. Vasas Akadémia, 4. MAFC Kosársuli, 5. Zsíros Akadémia Kőbánya, 6. Soproni Sportiskola, 7. Szombathelyi Kosárlabda Akadémia, 8. Budapesti Honvéd

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS