Maldini nyilatkozott az esetleges visszatéréséről

Paolo Maldini, a csapat korábbi legendás játékosa elmondta, nem az a probléma számára, hogy nem dolgozik a Milannál, hanem az, hogy a klub nem becsüli meg a legendás játékosokat, ami a Bayern Münchennél vagy éppen az FC Barcelonánál nem történhetne meg. A világbajnok védő továbbá hozzátette, nem fog visszatérni a Milanhoz, amíg marad a jelenlegi klubvezetés.


Silvio Berlusconi a hét elején azt nyilatkozta, kevés az esély arra, hogy Maldini a Milannál a vezetőségben kapjon pozíciót, mert már egy amerikai klub, a Miami FC alkalmazásában áll.

“Az igaz, hogy társtulajdonos vagyok a Miami FC-ben, de nincs semmilyen szerepem a klubnál. Annyi az egész, hogy segítettem találni egy sportigazgatót és egy edzőt. Annak ellenére, amit az emberek mondanak, én Milánóban élek és nem Amerikában. Mindig saját magam próbáltam építeni a jövőmet és nem kértem semmit.”

Maldinit a Milan jelenlegi helyzetéről is faggatták.

“Azt mondanám erre, hogy egy kicsit bonyolult és zavaros a helyzet. Két vezérigazgató nem tud együttműködni egymással. Hiányzik az egység Galliani és Barbara Berlusconi között és hiányzik a projekt. Nem segít a Milanon az, hogy az elmúlt években összesen 5 edzője volt a csapatnak, beleértve, hogy egyidőben egyszerre 3.”

“Ha valami véget ért, akkor véget ért. Az nem feltétlenül igaz, hogy ha játékosként bajnokká válsz a csapatnál, akkor utána maradnod kell igazgatóként. Az igazság az, hogy az elmúlt években sok ember hívott a Milantól és megpróbáltak segítséget kérni tőlem. Leonardo, Massimiliano Allegri, Clarence Seedorf és Barbara Berlusconi is hívott. Mindig meghallgattam őket. Nagyszerű életem van, de én mindig is Milan rajongó leszek.”

“Ha egy napon visszatérek a Milanhoz, akkor szeretnék szabad kezet kapni és saját döntéseket hozni. Azt gondolom, tiszteletben kell tartanunk azt, hogy a jelenlegi klubvezetés nem lát alkalmasnak arra, hogy pozíciót töltsek be. Hogy Galliani a probléma? Nem, nem ő.”

“Nem az a probléma, hogy nem dolgozom a klubnál, a Milannak számos legendás játékosa volt és most egyikük sem dolgozik ott. Ez a Bayern Münchennél vagy az FC Barcelonánál nem történik meg. Sokan szerettek volna visszaadni valamit a Milannak, de nem kaptak rá lehetőséget, és itt nem csak rólam van szó. Visszatérek-e? Azt hiszem, hogy ha marad a jelenlegi klubvezetés, akkor egyáltalán nem. Nézeteltéréseink vannak. A kritika ellenére azonban nem szabad elfelejteni, hogy mi mindent tett Berlusconi a Milanért. Elfogadnám-e egy más klub ajánlatát? Nem, ez lehetetlen.” – fejezte be.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS