Biztos mindenki járt már úgy, hogy befőzéskor megmarad egy kis lekvár. Ilyenkor három lehetőségünk van. Mindenkit asztalhoz hívunk, hogy kóstolja meg, keresünk egy olyan pici üveget, amibe pont belefér, vagy készítünk egy piskótatekercset, amit megtölthetünk a maradékkal. Én ez utóbbit javaslom. Ez egy egyszerű recept lesz, amit érdemes megjegyezni.
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Hozzávalók:
- 7 egész tojás
- 7 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál liszt
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habverővel kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a porcukrot kanalanként és tovább verjük, hogy kemény maradjon. Ezután folyamatos keverés mellett egyenként belekeverjük a tojás sárgákat. 5 percig keverjük a habverővel, majd hozzáadjuk a lisztet. Nagy tepsibe zsírpapírt teszünk, és egyenletesen elsimítjuk a tésztát. 180 fokon 20 percig sütjük előmelegített sütőben. Ha megsült, kivesszük, és még melegen feltekerjük, közben lefejtjük róla apapírt. Azonnal ki is tekerjük, megtöltjük és vissza.
Tipp! Én egy kicsit vékonyan be szoktam vagdosni a piskótát (tényleg csak 1 mm mélyen), így jobban beissza a lekvárt.
Jó tudni! Porcukor helyett használhatunk por alakú nyírfacukrot.
Még több finomság receptje ITT!
Tápérték (100 g):
Liszt |
Tojás |
Kristálycukor |
|
Energia |
370 kcal |
143 kcal |
390 kcal |
Fehérje |
12,3 g |
12,6 g |
0 g |
Zsír |
1,3 g |
9,5 g |
0 g |
Szénhidrát |
76,3 g |
1,8 g |
99,9 g |