Mandulaleves – Egészségséfünk receptje

Ez egy különleges, de nagyon finom leves. Sokan nem is ismerik, pedig minden hozzávaló megkapható nálunk is, és különlegesebbé tehetjük étkezéseinket. Érdemes kipróbálni.

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Hozzávalók:

  • 20 dkg mandula
  • 1 liter alap lé
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • só, bors
  • 1 evőkanál vaj

Mandulaleves - Egészségséfünk receptje

A vajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a mandulát és az alap levet. Közepes lángon, lefedve kb. 30 percig főzzük. Ezután turmixgépbe öntjük és teljesen pépesítjük. Ha ezzel megvagyunk, visszaöntjük a fazékba, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk és pirított zsemlekockával, vagy mandulával tálaljuk.

Tipp! Tejszín helyett használhatunk mandulatejet is. Picit más lesz az íze. Pirított bacon szalonnát vagy parmezán chipset is adhatunk hozzá.

Jó tudni! Ha valaki érzékeny a tejtermékekre, akkor a tejszínt bármivel helyettesítheti a krémleveseknél.

Még több szokatlan recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Mandula

Burgonya

Vaj

Főzőtejszín

10 %-os

Tyúkhúsleves

Energia

575 kcal

69 kcal

746 kcal

120 kcal

71 kcal

Fehérje

21,2 g

1,6 g

0,4 g

3,2 g

5,3 g

Zsír

49,4 g

0,1 g

80 g

10 g

4 g

Szénhidrát

21,6 g

15,7 g

0,5 g

4,3 g

3,3 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS