Ez egy különleges, de nagyon finom leves. Sokan nem is ismerik, pedig minden hozzávaló megkapható nálunk is, és különlegesebbé tehetjük étkezéseinket. Érdemes kipróbálni.
Elkészítési idő: kb. 40 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg mandula
- 1 liter alap lé
- 2 dl főzőtejszín
- 2 közepes burgonya
- 2 gerezd fokhagyma zúzva
- ½ fej vöröshagyma aprítva
- só, bors
- 1 evőkanál vaj
A vajon a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott burgonyát, a mandulát és az alap levet. Közepes lángon, lefedve kb. 30 percig főzzük. Ezután turmixgépbe öntjük és teljesen pépesítjük. Ha ezzel megvagyunk, visszaöntjük a fazékba, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejszínt. Felforraljuk és pirított zsemlekockával, vagy mandulával tálaljuk.
Tipp! Tejszín helyett használhatunk mandulatejet is. Picit más lesz az íze. Pirított bacon szalonnát vagy parmezán chipset is adhatunk hozzá.
Jó tudni! Ha valaki érzékeny a tejtermékekre, akkor a tejszínt bármivel helyettesítheti a krémleveseknél.
Még több szokatlan recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Mandula |
Burgonya |
Vaj |
Főzőtejszín 10 %-os |
Tyúkhúsleves |
|
Energia |
575 kcal |
69 kcal |
746 kcal |
120 kcal |
71 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
1,6 g |
0,4 g |
3,2 g |
5,3 g |
Zsír |
49,4 g |
0,1 g |
80 g |
10 g |
4 g |
Szénhidrát |
21,6 g |
15,7 g |
0,5 g |
4,3 g |
3,3 g |