A bruschetta az egyik kedvenc előételem. Nem hagynám ki, ha Olaszországban járunk. Már megszoktam, hogy ahány hely, annyi szokás, most viszont egy izgalmas változatával találkoztam. Könnyű, mégis különleges.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag koktélparadicsom
- 5-6 bazsalikom levél
- 3 gerezd fokhagyma zúzva
- só
- frissen őrölt bors
- olívaolaj
- 1 csomag mozzarella
- tejszín habtejszín
- barna kenyér pirítva
A paradicsomot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Összekeverjük kevés olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A mozzarellát beletesszük a turmixba, aprítjuk, majd adunk hozzá egy kis tejszínt, és megint aprítjuk. A tejszínt fokozatosan adagoljuk hozzá, addig, míg a mozzarella nem lesz darabos, az állaga csurgatható lesz. Amikor tálaljuk, megpirítjuk a kenyeret, locsolunk rá a paradicsom levéből, ráhalmozzuk a paradicsomot, és csurgatunk rá a mozzarellából.
Tipp! Tejszín helyett használhatunk krémsajtot is. Ha kis falatkákat készítünk, akkor érdemes valamilyen pogácsa szaggatóval kivágni a kenyeret, és sütőben megpirítani.
Jó tudni! Tejszínből és krémsajtból, sőt mozzarellából is van light változat. A pirítóst készíthetjük szénhidrát csökkentett kenyérből is.
Még több különleges recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Paradicsom |
Mozzarella light |
Főzőtejszín 10 %-os |
Szeletelt kenyér szénhidrát csökkentett |
Olíva olaj |
|
Energia |
18 kcal |
182 kcal |
120 kcal |
207 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
22 g |
3,2 g |
106 g |
0 g |
Zsír |
0,2 g |
10 g |
10 g |
3,4 g |
100 g |
Szénhidrát |
3,8 g |
1 g |
4,3 g |
33,4 g |
0 g |