Mozzarellakrémes bruschetta – Egészségséf

A bruschetta az egyik kedvenc előételem. Nem hagynám ki, ha Olaszországban járunk. Már megszoktam, hogy ahány hely, annyi szokás, most viszont egy izgalmas változatával találkoztam. Könnyű, mégis különleges.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 5-6 bazsalikom levél
  • 3 gerezd fokhagyma zúzva
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 1 csomag mozzarella
  • tejszín habtejszín
  • barna kenyér pirítva

Mozzarellakrémes bruschetta - Egészségséf

A paradicsomot megmossuk, majd apró kockákra vágjuk. Összekeverjük kevés olívaolajjal, sóval, frissen őrölt borssal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott bazsalikommal. Hagyjuk állni, hogy levet eresszen. A mozzarellát beletesszük a turmixba, aprítjuk, majd adunk hozzá egy kis tejszínt, és megint aprítjuk. A tejszínt fokozatosan adagoljuk hozzá, addig, míg a mozzarella nem lesz darabos, az állaga csurgatható lesz. Amikor tálaljuk, megpirítjuk a kenyeret, locsolunk rá a paradicsom levéből, ráhalmozzuk a paradicsomot, és csurgatunk rá a mozzarellából.

Tipp! Tejszín helyett használhatunk krémsajtot is. Ha kis falatkákat készítünk, akkor érdemes valamilyen pogácsa szaggatóval kivágni a kenyeret, és sütőben megpirítani.

Jó tudni! Tejszínből és krémsajtból, sőt mozzarellából is van light változat. A pirítóst készíthetjük szénhidrát csökkentett kenyérből is.

Még több különleges recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Paradicsom

Mozzarella

light

Főzőtejszín 10 %-os

Szeletelt kenyér

szénhidrát csökkentett

Olíva olaj

Energia

18 kcal

182 kcal

120 kcal

207 kcal

902 kcal

Fehérje

0,8 g

22 g

3,2 g

106 g

0 g

Zsír

0,2 g

10 g

10 g

3,4 g

100 g

Szénhidrát

3,8 g

1 g

4,3 g

33,4 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS