Narancsos céklasaláta – Egészségséfünk receptje

A cékla az egyik legegészségesebb zöldségfélénk, tele van antioxidánsokkal. Ezért érdemes minél többször, minél változatosabban étrendünkbe illeszteni. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget adni.

Elkészítési idő: kb. 90 perc + 1 óra

Hozzávalók:

  • 5 db cékla
  • 3 db narancs
  • 1 édeskömény
  • 1 dl olívaolaj
  • 3-4 szál kapor apróra vágva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • só, bors

A céklát puhára főzzük, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. Közben a narancsot is meghámozzuk, cikkekre szedjük, és a vékony fehér héját is eltávolítjuk. Az édesköményt nagyon vékonyra vágjuk. Egy nagyobb tálba összekeverjük a céklát és a narancsot és az édesköményt. Elkészítjük az öntetet: az olívaolajat, balzsamecet, sót, frissen őrölt borsot, apróra vágott kaprot jól összekeverjük, majd a salátára öntjük. Hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy az ízek összeérjenek.

Narancsos céklasaláta - Egészségséfünk receptje

Tipp! Édeskömény helyett ½ fej lilahagymát is használhatunk, más ízvilágot kapunk.

Jó tudni! Az antioxidánsok nagyon fontosak a rákos betegségek kialakulásának megelőzésében, ezért fontos sok vörös zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanunk.

Még több recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Cékla

Narancs

Édeskömény

Olívaolaj

Balzsamecet

Energia

43 kcal

47 kcal

345 kcal

902 kcal

88 kcal

Fehérje

1,6 g

0,7 g

15,8 g

0 g

0,4 g

Zsír

0,1 g

0,1 g

14,9 g

100 g

0 g

Szénhidrát

9,5 g

11,7 g

52,3 g

0 g

17 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS