Sokan még nem barátkoztak meg azzal, hogy egy alapvetően sós salátához gyümölcsöt is adhatunk. Pedig az ízek nagyon jól kiegészítik egymást, és sültekhez nagyon finom és egészséges köret lehet.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag zöld saláta
- 1 db narancs
- fél maréknyi nagy szemű mazsola
- fél maréknyi dióbél
- 1 evőkanál olívaolaj
- kevés balzsamecet
- só, bors
Az elkészítés nagyon egyszerű. A salátát öntsük bele egy nagyobb tálba. A narancsot hámozzuk meg, szedjük cikkelyekre és vágjuk félbe, hogy egy kicsit a leve is kijöjjön. Öntsük a salátához. Szórjuk meg a mazsolával, dióbéllel, locsoljunk rá kb. 1 evőkanálnyi olíva olajat, tegyünk rá kevés balzsamecetet, sózzuk és borsozzuk. Jól keverjük össze, és már tálalható is.
Tipp! Adhatunk hozzá fügét is frissen vagy aszalva, úgy is nagyon finom.
Jó tudni! Bármilyen sült vagy rántott hús kiegészítője lehet. Így étkezésünk sokkal egészségesebb, mint ha burgonyát, hagyományos tésztát adnánk főételünkhöz. Mindemellett tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ami fontos szervezetünknek.
Tápérték (100 g)
Saláta |
Narancs |
Mazsola |
Dió |
Olívaolaj |
Balzsamecet |
|
Energia |
18 kcal |
47 kcal |
296 kcal |
654 kcal |
902 kcal |
88 kcal |
Fehérje |
0,8 g |
0,7 g |
2,5 g |
15,2 g |
0 g |
0,4 g |
Zsír |
0,3 g |
0,1 g |
0,5 g |
65,2 g |
100 g |
0 g |
Szénhidrát |
3,6 g |
11,7 g |
78,4 g |
137 g |
0 g |
17 g |