Nevetségesek az MLSZ fegyelmi döntései!

A magyar labdarúgásban mindig történik valami. Néha jó is, mint a válogatott horvátok felett aratott, előre semmiképpen nem kalkulálható győzelme. Sajnos, de természetesen számos, negatív történés is bejön. Legutóbb az MLSZ fegyelmi bizottságának döntései háborították fel a tisztességesen gondolkodó sportkedvelőket.

Király Gábort jól megbüntették (fotó: Balogh Dávid / Magyar Nemzet)

Történt pedig, hogy a Szombathely 42 esztendős kapusa, Király Gábor hevesen reklamált a játékvezetőnél a Ferencváros elleni bajnoki hajrájában, mert szerinte lesen állt fradisták miatt nem látott semmit, s így kapott Lovrencsics lövéséből gólt. Király kapott egy sárga lapot, de ez sem fékezte őt, hanem kapuja felé visszafordulva, a bírótól elmenőfélben tovább mondta a magáét. Állítólag nem szidta a sípos ember anyját, hanem tetűnek nevezte őt.

A Haladás hálóőre az FB-től kapott egy háromhetes kényszerpihenést eredményező, elmarasztaló döntést, amit a kapus ismételten – és hiába – megfellebbezett. Ezt követően, a hétközi kupameccsen a MOLVIDI játékosát, Scsepovicsot az FTC kapusa, Dibusz Dénes jóval a tizenhatoson kívül durván leterítette. A Videoton közleménye szerint Scsepovics arccsontja három helyen eltörött.

Az esetről közzétett videofelvételen nem csak az egyértelműen elítélendő beavatkozás látható, hanem az is, hogy Dibuszt nem különösebben rendítette meg a földön fetrengő kárvallott látványa…

Ezek után hogyan döntött az MLSZ FB? Király Gábor után ő is kapott három hetet, holott a két szituáció között ég és föld a különbség! Ráadásul Dibuszt csak kupameccsektől tiltották el, ami egyszerűen nevetséges! Elvégre egy ilyen „taglózásért” komolyabb labdarúgással rendelkező országokban többszörös, illetve sokszoros elmarasztalás járna – és természetesen a bajnoki meccsekre is, nem csak a ki tudja, mikor következő, újabb Magyar Kupa találkozókra.

Hát így néz ki a magát mindig agyba-főbe dicsérő MLSZ ügyintézése. Élükön Csányi Sanyi bácsival, aki ilyenkor természetesen mély hallgatásba burkolózik.  

A tehetetlen kívülállóknak legfeljebb a megállapítás vigasza marad: ez bizony egyszerre nevetséges és szégyenteljes döntés! Király Gábor sokkal szigorúbb elmarasztalásának ismeretében pedig még sokkal inkább az!

(jochapress / Jocha Károly)