Nyithatnának február 15-től az edzőtermek a biztonsági szabályok betartásával

 

Nyithatnának február 15-től az edzőtermek a biztonsági szabályok betartásával.-adta le javaslatát Dechert Áron a MEDZOSZ elnöke.

A hazai edzőtermek szakmai érdekképviseletét ellátó Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége konkrét intézkedési terv javaslatot tett az edzőtermek újra nyitása érdekében az Operatív Törzsnek, valamint az Emberi Erőforrás Minisztérium miniszterének és sportért felelős államtitkárának.

 A több mint 2500 magyarországi edzőterem hónapok óta zárva tart, és közel félmillió embernek nincs lehetősége hozzájutni a heti rendszerességű egészségmegőrző testmozgás tevékenységéhez – ugyanis egyre komolyabb feszültséget szül mind a szolgáltatók, mind pedig a felhasználók körében.

A március 14-ig tartó tesztidőszakban a pandémiás viszonyokra vonatkozó rendelkezések figyelembe vételével – kijárási tilalom, maszk használat, távolságtartás, higiéniás rendelkezések – kezdődhet újra a sportolás.

Az intézkedési tervet javasló Szövetség vállalja, hogy a tesztidőszakban folyamatosan ellenőrzi a tesztidőszakban megnyitó edzőtermekben az egyes egészségügyi óvintézkedések betartását.