Orosz hússaláta – Egészségséfünk receptje

Egy héten többször is szeretem beépíteni az étrendünkbe a salátát. Legtöbbször zöld salátaalaphoz adok más zöldségeket, és így tálalom köretként, de azokat is szeretem, amiben már benne van a hús. Ez is egy ilyen saláta, melynek rengeteg elkészítési módja van, változtassunk rajta bátran, ízlésünknek megfelelően.

Hozzávalók:

–       2 db felezett csirkemell

–       6-8 kisebb csemegeuborka (3-6 cm-es)

–       3 db főtt tojás

–       1 csomag újhagyma

–       1 db édes alma

–       1 kis tubus majonéz

–       1 doboz tejföl

–       só, bors

Orosz hússaláta - Egészségséfünk receptje

A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amíg hűl, addig a tejfölt összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. Az uborkákat és az újhagymát karikákra, a tojást nagyobb kockákra vágjuk. Ezután a csirkemell csíkokkal együtt a majonézbe keverjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órát.

Tipp! Ha tyúkhúslevest fűzünk, és megmarad a főtt hús, abból is elkészíthetjük.

Jó tudni! Majonézt magunk is készíthetünk, de ügyeljünk a tojás frissességére, és az olaj adagolására. Tényleg nagyon lassan kell csurgatni a tojássárgájához.

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Tojás

Tejföl 12 %-os

Majonéz

Újhagyma

Csemege uborka

Energia

114 kcal

143 kcal

132 kcal

535 kcal

32 kcal

11 kcal

Fehérje

21,2 g

12,6 g

3,0 g

1,0 g

1,8 g

0,3 g

Zsír

2,6 g

9,5 g

12,0 g

60 g

0,1 g

0,1 g

Szénhidrát

0 g

1,8 g

3,4 g

5,0 g

7,3 g

2,2 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS