Egy héten többször is szeretem beépíteni az étrendünkbe a salátát. Legtöbbször zöld salátaalaphoz adok más zöldségeket, és így tálalom köretként, de azokat is szeretem, amiben már benne van a hús. Ez is egy ilyen saláta, melynek rengeteg elkészítési módja van, változtassunk rajta bátran, ízlésünknek megfelelően.
Hozzávalók:
– 2 db felezett csirkemell
– 6-8 kisebb csemegeuborka (3-6 cm-es)
– 3 db főtt tojás
– 1 csomag újhagyma
– 1 db édes alma
– 1 kis tubus majonéz
– 1 doboz tejföl
– só, bors
A csirkemellet csíkokra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk. Amíg hűl, addig a tejfölt összekeverjük a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. Az uborkákat és az újhagymát karikákra, a tojást nagyobb kockákra vágjuk. Ezután a csirkemell csíkokkal együtt a majonézbe keverjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órát.
Tipp! Ha tyúkhúslevest fűzünk, és megmarad a főtt hús, abból is elkészíthetjük.
Jó tudni! Majonézt magunk is készíthetünk, de ügyeljünk a tojás frissességére, és az olaj adagolására. Tényleg nagyon lassan kell csurgatni a tojássárgájához.
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Tojás |
Tejföl 12 %-os |
Majonéz |
Újhagyma |
Csemege uborka |
|
Energia |
114 kcal |
143 kcal |
132 kcal |
535 kcal |
32 kcal |
11 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
12,6 g |
3,0 g |
1,0 g |
1,8 g |
0,3 g |
Zsír |
2,6 g |
9,5 g |
12,0 g |
60 g |
0,1 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
0 g |
1,8 g |
3,4 g |
5,0 g |
7,3 g |
2,2 g |