Azért szeretem ezt az ételt, mert hamar elkészül, ugyanakkor nagyon finom. Kicsit megosztó is, de aki szereti az édes és sós keverékét, annak biztos ízleni fog.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- 1 bögre rizs
- 1 bögre alaplé
- 1 bögre víz
- 1 doboz darabolt ananász konzerv
- 50 dkg csirkemell
- olaj
- só, bors
- ½ fej vöröshagyma
A rizs elkészítése nagyon hasonló, mint a sima rizsé. Az a különbség, hogy amikor megmostuk, lecsepegtettük a rizst, rátesszük az olajra és nem csak addig pirítjuk, míg kifehéredik, hanem kicsit tovább, amíg zsemleszínű nem lesz. Innen már ugyanaz az eljárás, felöntjük az alaplével, vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Összeforraljuk, lefedjük, kis lángon puhára főzzük kevergetés nélkül. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Nem nagyon fűszerezzük, csak kevés sót adunk hozzá. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a lecsöpögtetett ananászt és a kettőt összepároljuk. Amikor kész a rizs, hozzáadjuk. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.
Tipp! Ha valaki nem szereti az ananászt, csíkokra vágott sárgarépát, zöldborsót adhat a húsos raguhoz. Ekkor azonban érdemes erősebben fűszerezni.
Jó tudni! A fehér rizsnél egészségesebb a barna. Elkészítési módja megegyezik a fehérével, íze kicsit másabb, de aki odafigyel táplálkozására, annak megéri. Ananász konzerv helyett is használhatunk frisset.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Rizs száraz |
Barnarizs száraz |
Csirkemell |
Ananász befőtt |
|
Energia |
378 kcal |
362 kcal |
114 kcal |
88 kcal |
Fehérje |
7,1 g |
7,5 g |
21,2 g |
0,4 g |
Zsír |
0 g |
2,7 g |
2,6 g |
0,2 g |
Szénhidrát |
85 g |
76,2 |
0 g |
20,2 |