Pirított rizs csirkemellel és ananásszal – Egészségséf

Azért szeretem ezt az ételt, mert hamar elkészül, ugyanakkor nagyon finom. Kicsit megosztó is, de aki szereti az édes és sós keverékét, annak biztos ízleni fog.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 1 bögre alaplé
  • 1 bögre víz
  • 1 doboz darabolt ananász konzerv
  • 50 dkg csirkemell
  • olaj
  • só, bors
  • ½ fej vöröshagyma

A rizs elkészítése nagyon hasonló, mint a sima rizsé. Az a különbség, hogy amikor megmostuk, lecsepegtettük a rizst, rátesszük az olajra és nem csak addig pirítjuk, míg kifehéredik, hanem kicsit tovább, amíg zsemleszínű nem lesz. Innen már ugyanaz az eljárás, felöntjük az alaplével, vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát. Összeforraljuk, lefedjük, kis lángon puhára főzzük kevergetés nélkül. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Nem nagyon fűszerezzük, csak kevés sót adunk hozzá. Amikor kifehéredett, hozzáadjuk a lecsöpögtetett ananászt és a kettőt összepároljuk. Amikor kész a rizs, hozzáadjuk. Friss petrezselyemmel díszíthetjük.

Pirított rizs csirkemellel és ananásszal - Egészségséf

Tipp! Ha valaki nem szereti az ananászt, csíkokra vágott sárgarépát, zöldborsót adhat a húsos raguhoz. Ekkor azonban érdemes erősebben fűszerezni.

Jó tudni! A fehér rizsnél egészségesebb a barna. Elkészítési módja megegyezik a fehérével, íze kicsit másabb, de aki odafigyel táplálkozására, annak megéri. Ananász konzerv helyett is használhatunk frisset.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Rizs száraz

Barnarizs száraz

Csirkemell

Ananász befőtt

Energia

378 kcal

362 kcal

114 kcal

88 kcal

Fehérje

7,1 g

7,5 g

21,2 g

0,4 g

Zsír

0 g

2,7 g

2,6 g

0,2 g

Szénhidrát

85 g

76,2

0 g

20,2


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS