Biztos mindenki járt már úgy, hogy a vasárnapi ebédből megmaradt pár szelet rántott hús. Ilyenkor ezt tegyük félre és másnap felhasználhatjuk egy kiadós, laktató salátához.
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
- 1 szelet rántott hús csíkokra vágva
- bármilyen saláta csíkokra vágva
- pár szem koktélparadicsom
- 1 szál újhagyma
- pár szem mini mozzarella
- bármilyen salátaöntet
A csíkokra vágott salátára rátesszük a cikkekbe vagy szeletre vágott paradicsomot, a felszeletelt újhagymát, a felezett mini mozzarellát és még olyan zöldséget, amit szeretnénk. Öntünk rá egy kevés salátaöntetet, és jól összekeverjük. Tálaláskor rátesszük a csíkokra vágott húst.
Tipp! Bármilyen saláta és friss zöldség felhasználható. Én legjobban a jégsalátát és a rukkolát szeretem.
Jó tudni! Nagyon jó saláta önteteket lehet kapni, light változatban is. De akár magunk is elkészíthetjük az öntetet.
Még több recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Rántott hús |
Jégsaláta |
Light mozzarella |
Paradicsom |
Ezersziget salátaöntet |
|
Energia |
215 kcal |
10 kcal |
183 kcal |
18 kcal |
282 kcal |
Fehérje |
15,7 g |
0,6 g |
20 g |
0,8 g |
0,7 g |
Zsír |
9,8 g |
0,1 g |
11 g |
0,2 g |
25 g |
Szénhidrát |
14,7 g |
2,1 g |
1,0 g |
3,8 g |
13,3 g |