Recept – az ultrafutó Kilian Jornet vegán sportitala

Kilian Jornet trail gazpacho
Kilian Jornet, a Salomon fiatal terepfutója már 20 évesen legendává vált 2008-ban. Azóta ez a legenda nem csökkent, sőt Kilian hozzáállása és mentalitása tömegeket mozgat meg. Lássuk az egyik titkát, amivel évek óta segíti a teljesítmény fokozását. Kilian nemcsak az edzésmódszerekben, hanem a táplálkozásban is újat mutat az edzőknek és a versenyzőknek. Itt az egyik kedvence, a „Paradicsom, paprika, uborka gazpacho” receptje következik.

 

A történet: 2008-ban Kilian Jornet megdöbbentette az ukltrafutó világot, amikor 20 évesenmegnyerte a világ egyik legnehezebb versenyét a 186 km hosszú UTMB-t (Ultra Trail du Mont Blanc). Azóta Kilian további két alkalommal győzött a versenyen.

Abban az évben rekordot futott a 4175 m magas „Grand Teton„-ra  2 óra 54 perccel, majd egy héttelkésöbb megnyerte a Colorado’s Pikes Peak Marathon-t, amelyben 2346 m szintet kellett leküzdeni. Jornet napi 6 órát fut terepen, főleg meredek, hegyes útvonalakon. A nyári melegben a hidratálást és energiafeltöltést a hűtött PARADICSOM, PAPRIKA, UBORKA gazpachoval oldja meg.

„Ez egy energia bomba, ami frissít és hűsít is” – mondja Jornet.

Miért működik?

A paradicsom, paprika, uborka és a hagyma természetes

A paradicsom, paprika, uborka és a hagyma mind természetes szénhidrát-források, a kálium – elektrolit háztartás egyik kulcsa – segíti a szervezet vizháztartását. A fokhagyma ráadásul antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a izom regenerációban.

Titkos összetevő

Egy nemrégiben készült tanulmány kimutatta, hogy a likopin, amelyben gazdag a paradicsom, jelentősen csökkenti a mérgező vegyi anyagoknak a mennyiségét a szervezetben, amelyek az intenzív edzés során szabadulnak fel.

TOMATO, PEPPER, AND CUCUMBER GAZPACHO

1. Egy nagy tálban keverjünk össze egy kockára vágott érett paradicsomot, 2 1/4 csésze paradicsomlevet, egy kockára vágott kaliforniai paprikát, egy kockára vágott uborkát, egy fél fehér hagymát (aprítva), egy evőkanál extra szűz olívaolajat, két evőkanál sherry ecetet, egy teáskanál sót és két evőkanál fokhagymát.
2.
Turmixoljuk össze.
3.
Hűtőszekrényben pihentessük négy órát, hogy az ízek összeérjenek.

Adag: 8
Kalória / adag: 
337 KCal

Egy videó összeállítás Kilian Jornet munkásságáról

{xtypo_feed}  Forrás: OUTSIDE ONLINE | Váradi Tibor: Az egészséges életmód alapjai  {/xtypo_feed}

A cikk folytatódik..! kattintson ide!