Richarlison 2017-ben közel volt a Milanhoz

Gianluca Di Marzio egy eddig nem látott sztorit osztott meg Richarlisonról.

A Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur támadója, Richarlison válhat a 2022-es katari világbajnokság egyik sztárjátékosává. A csoportkör első fordulójában rögtön duplázott Szerbia ellen és most egy érdekes történet látott napvilágot, miszerint néhány évvel ezelőtt kis híján a Serie A-ban kötött ki.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja felfedte, hogy 2017 nyarán a Milan vezetősége tárgyalásokat folytatott Richarlison szerződtetéséről, de végül meghiúsult a transzfer.

Az akkor 20 esztendős brazil támadó a Fluminensében játszott és jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet, így a klubja mintegy 15 millió eurót kért érte. Di Marzio közlése szerint azért nem jött létre Richarlison átigazolása a Milanba, mert a milánói klub nem rendelkezett a szükséges EU-n kívüli kvótával a brazil játékos megszerzéséhez.

Nem sokkal később Richarlisonért bejelentkezett a Premier League-ben szereplő Watford, amely 12,4 millió euróért megvásárolta a játékjogát a Fluminense együttesétől. Egy évvel később az Evertonhoz igazolt 39,2 millió eurós átigazolási áron, míg idén nyáron Londonba tette át székhelyét a Tottenhamhez. A londoni alakulat 58 millió eurót fizetett érte.