Rizses húsleves – Egészségséfünk receptje

Biztos sokan jártak már úgy, hogy amikor tyúkhúslevest főztek, a zöldség, tészta elfogyott, megmaradt a főtt hús és a leves. Hiszen nem lehet belőle keveset főzni. Nagyon egyszerűen egy új levest készíthetünk a maradékokból.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • húsleves
  • főtt hús
  • 5 dkg rizs
  • 4-5 db sárgarépa
  • 2 szál újhagyma

A húslevest forraljuk fel, majd tegyük bele a megtisztított és hosszában negyedekre vágott sárgarépát és a megmosott rizst. Fedjük le, és kb. 15 perc alatt közepes lángon főzzük puhára. Ha puha, akkor tegyük bele az összevágott főtt húst is. Tálaláskor szórjuk meg a felkarikázott újhagymával.

Rizses húsleves - Egészségséfünk receptje

Tipp! A sárgarépát karikákra is vághatjuk. Ha hús nem maradt, akkor egy szelet csirkemellet főzzünk bele a levesbe, vegyük ki, vágjuk össze, és ezután főzzük bele a répát és a rizst. Ha csak leves maradt, azt le is fagyaszthatjuk, és egy tetszőleges időpontban elkészíthetjük ezt a levest.

Jó tudni! Ebben a formájában ez a leves inkább magyaros. De ha teszünk bele egy kis szójaszószt, misokrémet, akkor már egy keleties ízt kap.

Tápérték (100 g)

Még több recept Egészségséfünktől!

Tyúkhúsleves

Csirkemell

Sárgarépa

Rizs (száraz)

Energia

79 kcal

114 kcal

41 kcal

378 kcal

Fehérje

6,3 g

21,2 g

0,9 g

7,1 g

Zsír

5,2 g

2,6 g

0,2 g

0 g

Szénhidrát

0,8 g

0 g

9,5 g

85 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS