A római salátát kevesen ismerik, pedig nagyon finom. Érdemes kihasználni, hogy lehet még grillezni, nagyon hamar elkészül, hidegen és melegen is fogyasztható.
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók:
- fejenként ½ római saláta
- fejenként 6 dkg kockázott bacon szalonna
- fejenként 5 dkg kéksajt
- balzsamecet
- olíva olaj
- só, bors
A salátát megmossuk, majd felébe vágjuk. Grill lapon, vagy alumínium tálcán kevés olajjal meggrillezzük. Közben a bacon kockákat megpirítjuk. Amikor kész, tányérra tesszük a salátát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, ráöntjük a pirított bacont, rámorzsoljuk a kéksajtot, végül kevés balzsamecetet teszünk rá.
Tipp! Ha szeretjük, mazsolát, vagy szőlőt is tehetünk hozzá. Ízben jól kiegészítik egymást.
Jó tudni! Ha nincs lehetőségünk grillezésre, akkor otthon, sütőben is elkészíthetjük. Úgy is ki lehet próbálni, hogy megpirítjuk a bacon szalonnát, kivesszük a szalonna darabokat, és a megmaradt zsiradékban sütjük meg a salátát.
Még több ötletes recept Egészségséfünktől
Tápérték (100 g)
Kínai kel |
Kéksajt |
Olíva olaj |
|
Energia |
13 kcal |
353 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
1,5 g |
21,4 g |
0 g |
Zsír |
0,2 g |
28,7 g |
100 g |
Szénhidrát |
2,1 g |
2,3 g |
0 g |