Nyaralás közben hajlamosak vagyunk megfeledkezni az egészséges étkezésről. Sokszor arra hivatkozunk, hogy egyszerűbb a strandi büfében megvenni egy hamburgert, sült krumplit, mint összedobni egy finom ebédet. Ez a mostani saláta nemcsak finom, de egészséges is. Már egy grillezett cukkíni salátát megmutattunk, most itt egy újabb variációja.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 1 saláta cukkini
- 1 csomag mini mozzarella
- 6-8 szem koktélparadicsom
- rukkola saláta
- 2-3 gerezd fokhagyma karikázva
- olíva olaj
- só, bors
A cukkinit megmossuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Grilltálcára tesszük, kicsit meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, és szép pirosra sütjük. A fokhagymát is mellé tesszük, és kicsit megsütjük, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg. Amikor megvan, a megmosott rukkola salátára helyezzük a pirított fokhagymával együtt. Rárakjuk a felezett mozzarella golyókat és a koktélparadicsomot is.
Tipp! Ha nincs lehetőségünk grillezni, akkor egy serpenyőben is elkészíthetjük.
Jó tudni! A pirított fokhagyma nagyon finom és egészséges, de vigyázni kell, mert ha megég, keserű íze lesz.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Cukkíni |
Paradicsom |
Mozzarella light |
Jégsaláta |
|
Energia |
16 kcal |
18 kcal |
182 kcal |
10 kcal |
Fehérje |
1,2 g |
0,8 g |
22 g |
0,6 g |
Zsír |
0,1 g |
0,2 g |
10 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
3,3 g |
3,8 g |
1 g |
2,1 g |