Sárgabarackos brokkolisaláta – Egészségséf

Ez egy különleges saláta, ami nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Aki szereti az érdekes ízkeverékeket, az viszont semmiképpen se hagyja ki.

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • ½ kg brokkoli
  • 6-8 szem sárgabarack
  • 1 csomag búzacsíra
  • parmezán forgács
  • fenyőmag
  • tökmagolaj

Sárgabarackos brokkolisaláta - Egészségséf

A brokkolit szedjük rózsáira és főzzük meg. Hagyjuk kihűlni, közben a fenyőmagot zsiradék nélkül pirítsuk meg. A barackot mossuk meg, ha nem szeretjük, hogy rajta van a héja, tisztítsuk meg. Ha kihűlt a brokkoli, tegyük egy tálba, szórjuk rá a búzacsírát, a fenyőmagot, a sárgabarackot és a parmezánt. Locsoljuk meg tökmagolajjal.

Tipp! Parmezán helyett fetát vagy kéksajtot is használhatunk, illetve bármilyen pirított hóst is adhatunk hozzá. Nem fogunk csalódni.

Jó tudni! Búzacsíra szinte már minden nagyobb közértben kapható, ha van bio változat, használjuk azt.

Még több különleges recept Egészségséfünktől

Tápérték (100 g)

Brokkoli

Parmezán

Sárgabarack

Tökmagolaj

Energia

34 kcal

392 kcal

48 kcal

902 kcal

Fehérje

2,8 g

35,8 g

1,4 g

0 g

Zsír

0,3 g

25,8 g

0,3 g

100 g

Szénhidrát

6,6 g

3,2 g

11,1 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS