Sertés szűzpecsenye fűszeres morzsában – Egészségséf

Ennek az ételnek az alapját, a fűszeres morzsát, azért szeretem nagyon, mert húshoz, halhoz egyaránt jó. Mi nagyon szeretjük a szűzpecsenyét, és ezzel a morzsával gyorsan, egyszerűen nagyon finom főételt készíthetünk belőle.

Elkészítési idő: kb. 60 perc

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye
  • olívaolaj
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
  • 6-8 ág rozmaring
  • ½ kávéskanál majoranna
  • ½ kávéskanál bazsalikom

Sertés szűzpecsenye fűszeres morzsában - Egészségséf

Én a szűzpecsenyéről minden zsíros részt le szoktam vágni, és teljesen lehártyázom. Ezután megkenjük olajjal, megsózzuk, borsozzuk. Egy tálban a zsemlemorzsát (kb. 2 maréknyit) összekeverem a fűszerekkel. Az olajos húsra szóróm, és rányomkodom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, még megspriccelem kevés olajjal, lefedem fóliával, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ezután levesszük a fóliát és 5-5 percig sütjük mindkét oldalát, hogy egy kis színe is legyen. Tovább nem szabad, mert kiszárad. Friss salátával tálaljuk.

Tipp! Ugyanezzel a morzsával halat is süthetünk, fogast vagy süllőt. Akkor viszont citrommal is kenjük picit bel a külsejét, illetve a hasába is tehető citrom.

Jó tudni! Az a hús, ami nem bő olajban sült, sokkal egészségesebb, mivel nem szívja meg magát zsiradékkal. Másik előnye, hogy lisztet sem használunk.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100g)

Szűzpecsenye

Zsemlemorzsa

Olívaolaj

Energia

120 kcal

344 kcal

903 kcal

Fehérje

20,7 g

10 g

0 g

Zsír

3,5 g

0,9 g

100 g

Szénhidrát

0 g

73,3 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS