Ennek az ételnek az alapját, a fűszeres morzsát, azért szeretem nagyon, mert húshoz, halhoz egyaránt jó. Mi nagyon szeretjük a szűzpecsenyét, és ezzel a morzsával gyorsan, egyszerűen nagyon finom főételt készíthetünk belőle.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 2 db szűzpecsenye
- olívaolaj
- só, bors
- zsemlemorzsa
- 6-8 ág rozmaring
- ½ kávéskanál majoranna
- ½ kávéskanál bazsalikom

Én a szűzpecsenyéről minden zsíros részt le szoktam vágni, és teljesen lehártyázom. Ezután megkenjük olajjal, megsózzuk, borsozzuk. Egy tálban a zsemlemorzsát (kb. 2 maréknyit) összekeverem a fűszerekkel. Az olajos húsra szóróm, és rányomkodom. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, még megspriccelem kevés olajjal, lefedem fóliával, és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütöm. Ezután levesszük a fóliát és 5-5 percig sütjük mindkét oldalát, hogy egy kis színe is legyen. Tovább nem szabad, mert kiszárad. Friss salátával tálaljuk.
Tipp! Ugyanezzel a morzsával halat is süthetünk, fogast vagy süllőt. Akkor viszont citrommal is kenjük picit bel a külsejét, illetve a hasába is tehető citrom.
Jó tudni! Az a hús, ami nem bő olajban sült, sokkal egészségesebb, mivel nem szívja meg magát zsiradékkal. Másik előnye, hogy lisztet sem használunk.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100g)
| Szűzpecsenye | Zsemlemorzsa | Olívaolaj | |
| Energia | 120 kcal | 344 kcal | 903 kcal | 
| Fehérje | 20,7 g | 10 g | 0 g | 
| Zsír | 3,5 g | 0,9 g | 100 g | 
| Szénhidrát | 0 g | 73,3 g | 0 g | 

 
			 
			