Spárgaszószos tészta – Egészségséf

Május a friss spárga szezonja. Mi nagyon szeretjük, mert változatosan elkészíthető, finom, különleges íze van. Mind a fehér, mind a zöld spárgát érdemes kipróbálni, ehhez az ételhez is mindkettőre szükség lesz.

Elkészítési idő: kb. 45 perc

Hozzávalók:

  • 75 dkg vastagabb fehér spárga
  • 10 szál zöldspárga
  • ½ fej vöröshagyma aprítva
  • 2 evőkanál vaj
  • 50 dkg durum tészta
  • 1 dl főzőtejszín
  • só, bors, őrölt szerecsendió

A spárgákat megtisztítjuk, hogy ne maradjon fás része. A zöld spárgát sima sós vízben megfőzzük. Közben a vajat felolvasztjuk, a hagymát megdinszteljük rajta, hozzáadjuk a feldarabolt fehér spárgát. Sózzuk, borsozzuk, és ¼ kávéskanál szerecsendiót adunk hozzá. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Lefedjük és puhára főzzük. Közben a tésztát is kifőzzük. Amikor a zöld spárga megfőtt, félretesszük. A fehér spárgát összeturmixoljuk és egy másik edénybe átszűrjük, hogy semmiképpen se maradjon benne szálkás, fás rész. Amikor ez megvan, a tejszínnel összeforraljuk, és beletesszük a feldarabolt zöld spárgát, és a kifőtt tésztát. Parmezánnal tálalhatjuk.

Spárgaszószos tészta - Egészségséf

Tipp! Ha nem szeretnénk külön a zöld spárga főzésével bajlódni, egybe is főzhetjük, de időben vegyük ki, nehogy szétfőjön.

Jó tudni! A spárga nagyon egészséges, nemcsak azért mert kevés kalória van benne, hanem azért is, mert antioxidáns hatása is van.

Még több tavaszi recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Durum tészta

Spárga

Vaj

Főzőtejszín

Energia

355 kcal

20 kcal

746 kcal

120 kcal

Fehérje

12,5 g

2,2 g

0,4 g

3,2 g

Zsír

1,4 g

0,1 g

80 g

10 g

Szénhidrát

73 g

3,8 g

0,5 g

4,3 g

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS