Spárgával töltött csirkemell – Egészségséf

A spárgaszezonban érdemes kihasználni, hogy többféle spárga jó áron, frissen beszerezhető. Ilyenkor krémleveseket, salátákat, köreteket lehet belőle készíteni, de mártásokhoz, tölteléknek is nagyon finom.

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók:

  • 4 felezett csirkemell
  • kb. 20 szál zöld spárga
  • mozzarella sajt (szeletelt)
  • szeletelet bacon szalonna

A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában elvágjuk, így két vékonyabb szeletet kapunk. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A spárgát megtisztítjuk, sós vízben kb. 5 percig főzzük. Ha szükséges vágjuk félbe, de ki is lóghat a húsból. A hússzeletekre tegyünk egy szelet sajtot, 2-3 spárgát. Tekerjük fel, csavarjuk szalonnába. Egy kivajazott hőálló edénybe rakjuk le. Tegyünk alá pici vizet. Fóliával takarjuk le. Előmelegített sütőben, 200 C fokon süssük 40 percet, majd vegyük le a fóliát, és süssük pirosra. Friss zöldséggel vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.

Spárgával töltött csirkemell - Egészségséf

Tipp! A megmaradt spárgát tegyük a húsok mellé. Ha sajt is maradt, akkor azt a fólia levéltele után a húsokra tehetjük.

Jó tudni! Sokan azt gondolják, hogy a vékony spárga a jó, mert az biztos nem fás. A vastagabb spárgát könnyebb megtisztítani, és a tisztítás után szebb darabok is maradnak.

Még több recept Egészségséfünktől!

Tápérték (100 g)

Csirkemell

Spárga

Mozzarella

Paraszt sonka

Energia

114 kcal

20 kcal

310 kcal

178 kcal

Fehérje

21,2 g

2,2 g

24,5 g

23 g

Zsír

2,6 g

0,1 g

21,9 g

9 g

Szénhidrát

0 g

3,8 g

1 g

0 g

Kapcsolódó gyógynövények

Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS