A spárgaszezonban érdemes kihasználni, hogy többféle spárga jó áron, frissen beszerezhető. Ilyenkor krémleveseket, salátákat, köreteket lehet belőle készíteni, de mártásokhoz, tölteléknek is nagyon finom.
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók:
- 4 felezett csirkemell
- kb. 20 szál zöld spárga
- mozzarella sajt (szeletelt)
- szeletelet bacon szalonna
A húsokat megmossuk, szárazra töröljük. Hosszában elvágjuk, így két vékonyabb szeletet kapunk. Kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A spárgát megtisztítjuk, sós vízben kb. 5 percig főzzük. Ha szükséges vágjuk félbe, de ki is lóghat a húsból. A hússzeletekre tegyünk egy szelet sajtot, 2-3 spárgát. Tekerjük fel, csavarjuk szalonnába. Egy kivajazott hőálló edénybe rakjuk le. Tegyünk alá pici vizet. Fóliával takarjuk le. Előmelegített sütőben, 200 C fokon süssük 40 percet, majd vegyük le a fóliát, és süssük pirosra. Friss zöldséggel vagy burgonyapürével is tálalhatjuk.
Tipp! A megmaradt spárgát tegyük a húsok mellé. Ha sajt is maradt, akkor azt a fólia levéltele után a húsokra tehetjük.
Jó tudni! Sokan azt gondolják, hogy a vékony spárga a jó, mert az biztos nem fás. A vastagabb spárgát könnyebb megtisztítani, és a tisztítás után szebb darabok is maradnak.
Még több recept Egészségséfünktől!
Tápérték (100 g)
Csirkemell |
Spárga |
Mozzarella |
Paraszt sonka |
|
Energia |
114 kcal |
20 kcal |
310 kcal |
178 kcal |
Fehérje |
21,2 g |
2,2 g |
24,5 g |
23 g |
Zsír |
2,6 g |
0,1 g |
21,9 g |
9 g |
Szénhidrát |
0 g |
3,8 g |
1 g |
0 g |