Spenót fenyőmaggal – Egészségséf

A spenót nagyon egészséges zöldségünk. Sokan nem szeretik főzelék formájában, főleg, ha pürésítve van. Most egy köret következik, ami hal, hús, mellé egyaránt adható, finom, és egészséges.

Elkészítési idő: kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 kg friss spenót
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • kevés olíva olaj
  • 3 evőkanálnyi fenyőmag

Spenót fenyőmaggal - Egészségséf

A spenót szárait lecsipkedjük. Forrásban lévő sós vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük. Közben egy serpenyőben zsiradék nélkül a fenyőmagot megpirítjuk. Ha kész, kivesszük a fenyőmagot és a serpenyőben kevés olajon a zúzott fokhagymát kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a leszűrt spenótot, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk a pirított fenyőmaggal.

Tipp! Aki szereti, parmezánnal is megszórhatja a tetejét tálaláskor, még finomabb lesz.

Jó tudni! Sok étel elkészíthető fagyasztott zöldségből, így a spenót is főzelék formájában. Ehhez a körethez azonban friss spenótot kell használnunk, ami most főleg nagyobb piacokon, vagy hipermarketekben szerezhető be.

Még több egészséges recept receptgyűjteményünkben!

Spenót

Fokhagyma

Fenyőmag

Olíva olaj

Energia

63 kcal

149 kcal

673 kcal

902 kcal

Fehérje

3,2 g

6,3 g

13,6 g

0 g

Zsír

3,2 g

0,5 g

68,3 g

100 g

Szénhidrát

6,2 g

33 g

13 g

0 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS