A spenót nagyon egészséges zöldségünk. Sokan nem szeretik főzelék formájában, főleg, ha pürésítve van. Most egy köret következik, ami hal, hús, mellé egyaránt adható, finom, és egészséges.
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 kg friss spenót
- 3 gerezd fokhagyma
- só, frissen őrölt bors
- kevés olíva olaj
- 3 evőkanálnyi fenyőmag
A spenót szárait lecsipkedjük. Forrásban lévő sós vízben kb. 3 perc alatt megfőzzük. Közben egy serpenyőben zsiradék nélkül a fenyőmagot megpirítjuk. Ha kész, kivesszük a fenyőmagot és a serpenyőben kevés olajon a zúzott fokhagymát kicsit megdinszteljük. Hozzáadjuk a leszűrt spenótot, sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük. Tálaláskor megszórjuk a pirított fenyőmaggal.
Tipp! Aki szereti, parmezánnal is megszórhatja a tetejét tálaláskor, még finomabb lesz.
Jó tudni! Sok étel elkészíthető fagyasztott zöldségből, így a spenót is főzelék formájában. Ehhez a körethez azonban friss spenótot kell használnunk, ami most főleg nagyobb piacokon, vagy hipermarketekben szerezhető be.
Még több egészséges recept receptgyűjteményünkben!
Spenót |
Fokhagyma |
Fenyőmag |
Olíva olaj |
|
Energia |
63 kcal |
149 kcal |
673 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
3,2 g |
6,3 g |
13,6 g |
0 g |
Zsír |
3,2 g |
0,5 g |
68,3 g |
100 g |
Szénhidrát |
6,2 g |
33 g |
13 g |
0 g |