Strucclakoma olimpikonokkal Tatán

edzotabor.jpg

Mintegy négyszázan vettek részt azon a tatai összejövetelen, melyen korábbi olimpiai bajnokok illetve jelenlegi olimpikonok tesztelték az edzőtábor megreformált konyháját.

Orbán István, a tatai Olimpiai Központ vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a XXI. századi igényeknek megfelelően alakítják, alakították át a tábor konyhájának kínálatát, többek között csökkentették a fagyasztott árukat, miközben növelték a zöldségek, gyümölcsök, vagyis az egészséges alapanyagok mennyiségét, és a kínálat olyan újdonságokkal bővült, mint például a strucchús.
   
A szabadtéri programra meghívást kapott az Olimpiai Bajnokok Klubja – a korábbi kiválóságok közül 45-en jelentek meg -, a jelenlegi versenyzőket pedig többek között öttusázók, a vívók, atléták, sportlövők, ökölvívók és súlyemelők képviselték.
   
A kerti parti költségeit a támogatók állták, a sütés-főzést a neves séf, Benke László irányította, de rajta kívül is a szakma jeles képviselői igyekeztek megfelelni a tesztelők elvárásainak.
   
A beszámoló alapján hangulatos összejövetelen volt pékáru-bemutató, bor-, illetve pálinkakóstoló, a zenei aláfestést pedig a tatai katonazenekar szolgáltatta.

MTI